Keptos vištienos širdelės su daržovėmis


Keptos vištienos širdelės su daržovėmis

Ingredientai:

  • 500 g vištienos širdelių 🍗
  • 1 raudonasis svogūnas 🧅
  • 2 morkos 🥕
  • 1 paprika (raudona arba gelsva) 🌶️
  • 2 česnako skiltelės 🧄
  • 1 arb. šaukštas alyvuogių aliejaus 🫒
  • 1 arb. šaukštas sojos padažo 🍜
  • Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
  • Šviežios žolelės (petražolės, krapai) 🌿

Paruošimas:

  1. Vištienos širdelių paruošimas: Pradėkite nuo vištienos širdelių. Gerai jas nuplaukite po šaltu vandeniu ir pašalinkite nereikalingas riebalų dalis.
  2. Daržovių paruošimas: Nulupkite raudonąjį svogūną ir morkas. Svogūną supjaustykite plonomis pusžiedžiais, o morkas – stambiais griežinėliais. Papriką supjaustykite gabalėliais (galite naudoti įvairių spalvų paprikas, kad patiekalas būtų spalvingesnis).
  3. Česnako paruošimas: Česnaką sukapokite smulkiais gabalėliais arba per spaudiklį.
  4. Širdelių kepimas: Karštoje keptuvėje sušildykite alyvuogių aliejų. Įpilkite vištienos širdeles ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes, kol jos taps auksinės spalvos.
  5. Daržovių pridėjimas: Į keptuvę su širdelėmis pridėkite svogūnus, morkas, papriką ir česnaką. Viską gerai išmaišykite ir kepkite dar apie 5-10 minučių, kol daržovės suminkštės, bet išliks traškios.
  6. Patiekimo pabaiga: Įpilkite sojos padažo, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite ir kepkite dar kelias minutes, kad visi ingredientai gerai sumaišytųsi.
  7. Patiekimas: Patiekite karštus vištienos širdeles su daržovėmis ant lėkštės, papuoškite šviežiomis žolelėmis. 🍽️

Patarimai:

  • Jei norite, galite pridėti ir kitų daržovių: cukinijų, baklažanų ar brokolių. 🥦
  • Šis patiekalas puikiai dera su ryžiais arba bulvėmis. 🥔

Skanaus! 😊

Parašykite komentarą