Kepti vandens koldūnai

Siūlau paragauti nuostabių koldūnų, pagamintų iš vandens. Jie kepami keptuvėje. Nors tešloje nėra pieno produktų, kiaušinių ar riebalų, koldūnai yra labai purūs ir minkšti. Šiems koldūnams gaminti reikia minimalių produktų, kurie visada yra po ranka, o rezultatas – skanus pyragas prie arbatos ar pieno. Pabandykite!

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti vandenyje keptuvėje keptus koldūnus, turėsite:

  • aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltai – 200 gr;
  • sausų mielių – 1 šaukštelis;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • karšto vandens – 100 ml;
  • augalinio aliejaus – 1 valgomasis šaukštas (tešlai) + 100 g (trupiniams kepti);
  • cukraus pudros pabarstymams.

Maisto gaminimo procesas

  1. Persijokite miltus į dubenį, suberkite cukrų, druską ir sausas mieles.
  2. Supilkite palaipsniui šiltą vandenį (vanduo turi būti apie 40 laipsnių temperatūros) ir pirmiausia šaukštu išminkykite tešlą.
  3. Tada rankomis užminkykite tvirtą, beveik nelipnią, bet minkštą tešlą. Šaukštą augalinio aliejaus supilkite tiesiai ant tešlos.
  4. Švelniai įmaišykite aliejų į tešlą, kol tešla taps elastinga.
  5. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 40-45 min. Per tą laiką tešla išsiplės 2-3 kartus.
  6. Dar kartą išminkykite tešlą, pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite ją į maždaug 1 cm storio paplotėlį.
  7. Tešlą išpjaukite nedideliais apskritimais arba formelėmis.
  8. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite koldūnus.
  9. Kepkite ant mažos ugnies, kol tešla iš vienos pusės paruduos, tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės, kol tešla paruduos.
  10. Purius, minkštus ir skanius keptuvėje keptus koldūnus sudėkite į lėkštę, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir gausiai apibarstykite cukraus pudra. Koldūnus galite patiekti ir šiltus, ir visiškai atšaldytus. Jie labai skanūs su arbata arba pienu.
  11. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą