Visi esame įpratę, kad saldžius pyragus reikia kepti orkaitėje, tačiau taip nėra. Keptuvėje taip pat galite iškepti gardžių ir skanių uogienės pyragėlių. Jie būna tokie pat skanūs, kaip ir iškepti orkaitėje. Juos visada gamina mano močiutė. Šie pyragai ypač skanūs, kai yra šilti su stikline vėsaus pieno. Išbandykite, labai skanu!
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti keptus pyragėlius su uogiene, turėsite:
- Tešlai:
- vandens – 200 ml;
- sausų mielių – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- Aliejus – 2 šaukštai (tešlai) + kepimui;
- miltų – apie 400 g.
- Įdarui:
- tirštos uogienės (man – obuolių) – 250 g.
Maisto gaminimo procesas
- Į šiltą vandenį suberkite sausas mieles ir cukrų, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių.
- Per tą laiką mielės turėtų „atgimti”, o jų paviršiuje turėtų atsirasti pūkuota kepurėlė.
- Į atgaivintas mieles supilkite augalinį aliejų, druską ir išmaišykite.
- Supilkite persijotus miltus (gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau miltų) ir užminkykite tešlą, kad ji neliptų prie rankų.
- Tešlą sudėkite į dubenį, pateptą augaliniu aliejumi, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1-1,5 valandos.
- Tešla gerai išsiplės ir padvigubės.
- Kai tešla bus paruošta, galite pradėti formuoti paplotėlius.
- Išgriebkite tešlą ir padalykite ją į mažus, maždaug vienodo dydžio gabalėlius.
- Kiekvieną tešlos gabalėlį plonai iškočiokite, į tešlos vidurį dėkite uogienės ir užspauskite kraštus, kad gautųsi paplotėlis.
- Taip suformuokite visus uogienės pyragėlius. Iš tokio kiekio ingredientų pagaminau 15 pyragėlių. Palikite pyragėlius 5-10 minučių pastovėti.
- Į keptuvę supilkite aliejų (aliejaus sluoksnis turi būti 1-1,5 cm), gerai įkaitinkite ir dėkite paplotėlius siūle žemyn.
- Kepkite paplotėlius ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės (kol taps auksinės spalvos).
- Nusausinkite paplotėlius ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Keptuvėje kepti uogienės pyragėliai yra patrauklūs ir labai skanūs. Patiekite šiltą su stikline šalto pieno. Gero apetito!