Kepti kamamberai su medumi ir riešutais


Kepti kamamberai su medumi ir riešutais 🍯🌰

Ingredientai:

  • 250 g kamambero sūrio
  • 2-3 šaukštai medaus 🍯
  • 50 g riešutų (pvz., graikinių arba migdolų) 🌰
  • 1-2 šaukštai miltų
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 puodelio džiūvėsėlių
  • Aliejaus (kepimui)
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį)

Paruošimo etapas:

1. Paruoškite kamamberą

Pradėkite nuo kamambero sūrio – supjaustykite jį keliomis riekelėmis (apie 1-2 cm storio). Tai padės sūriui lengviau išsisukti ir įgauti traškią plutelę, kol keps.

2. Pasiruoškite džiūvėsėlius

Pasiruoškite džiūvėsėlius, kurie suteiks sūriui traškumo. Džiūvėsėlius galite pasigaminti patys iš sausainių arba naudoti pirktinius. Įdėkite juos į maisto smulkintuvą ir smulkinkite, kol gausite norimą konsistenciją.

3. Paruoškite miltus ir kiaušinį

Pasiruoškite miltus ir kiaušinį. Miltus įdėkite į vieną indą, o kiaušinį išplakite kitoje induje. Pridėkite šiek tiek druskos ir pipirų, kad pagerintumėte skonį.

4. Pasiruoškite riešutus

Riešutus susmulkinkite. Galite pasirinkti juos kepti, kad išryškėtų jų skonis, arba naudoti žalius, tačiau kepti bus skanesni. Suteikite jiems keletą minučių ant sauso keptuvės, kol šiek tiek paruduos.

5. Kiekvieną sūrio gabalėlį apvalykite miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsėliuose

Paimkite kiekvieną kamambero riekelę ir apvalykite pirma miltuose, tada pamirkykite kiaušinio plakyje, galiausiai apvalykite džiūvėsėliuose. Šis procesas užtikrins, kad sūris bus traškus išorėje ir kreminis viduje.

6. Kepkite kamamberus

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi vidutinėje temperatūroje. Įdėkite apvalytas kamambero riekeles ir kepkite, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios, apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Stebėkite, kad sūris nesukurtų per didelės temperatūros ir nepradėtų tirpti.

7. Pastaba: medaus ir riešutų padažas

Kol sūris kepa, šildykite medų mažoje keptuvėje, kol jis taps skystesnis. Tada į medų įmaišykite smulkintus riešutus. Tai bus padažas, kuris suteiks unikalų skonį.

8. Patiekimas

Pasibaigus kepimo procesui, išimkite kamamberus iš keptuvės ir dėkite juos ant lėkštės. Ant viršaus uždėkite šiltą medaus ir riešutų padažą. Patiekime su šviežiomis vaisių riekelėmis, salotomis ar batonu, kad susidarytų balansas tarp saldaus ir sūrus skonio.

Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą