Dešrelių bandelės


Dešrelių bandelės

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 200 ml pieno
  • 100 g sviesto
  • 25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų mielių)
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 kiaušinis (tešlai)
  • 6-8 mažos dešrelės
  • 1 kiaušinis (aptepimui)
  • Pipirai, prieskoniai – pagal skonį

Paruošimo eiga:

1. Mielių paruošimas

Pradėkite nuo mielių paruošimo. Jei naudojate šviežias mieles, jas ištirpinkite šiltame piene (200 ml) kartu su cukrumi. Leiskite mišiniui stovėti apie 10-15 minučių, kol mielės pradės putoti. Jei naudojate sausas mieles, tiesiog sumaišykite jas su miltais.

2. Tešlos gaminimas

Didelėje dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Pridėkite ištirpintą sviestą, kiaušinį ir mielių mišinį. Maišykite viską, kol gausite vientisą tešlą. Jei tešla labai lipni, pridėkite šiek tiek daugiau miltų.

Uždenkite dubenį drėgnu rankšluosčiu ir leiskite tešlai pakilti apie 1 valandą šiltoje vietoje, kol jos tūris padvigubės. 🕓

3. Bandelių formavimas

Po kilimo, iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 1 cm storio stačiakampio. Iškirpkite tešlą į mažus kvadratėlius, tokius, kad kiekvienas galėtų supakuoti vieną dešrelę. 😋

Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite po vieną dešrelę. Susukite tešlą aplink dešrelę, formuodami bandelę. Uždenkite bandeles, leidžiant joms pakilti dar 30 minučių. 🍞

4. Kepimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Prieš dedant bandeles į orkaitę, aptepkite jas kiaušinio plakiniu, kad gautumėte gražų auksinį atspalvį. 🥚

Kepkite bandeles 15-20 minučių arba kol jos taps auksinės ir traškios. Stebėkite jas, kad nepridegtų!

5. Patiekite!

Iškepusias bandeles leiskite atvėsti keletą minučių, tada patiekite su mėgstamais padažais, pavyzdžiui, garstyčiomis ar kečupu. Bon appétit! 🍽️

Parašykite komentarą