keptas karpis folijoje

Orkaitėje iškeptas karpis, visas suvyniotas į foliją

Karpis yra labai skani žuvis. Jį galima kepti, skrudinti orkaitėje arba naudoti sriubai gaminti. Visi patiekalai visada būna labai skanūs, nes karpio mėsa sultinga ir švelni, o minusas – daug kaulų. Tačiau jei naudosite didelę žuvį, kaulai bus dideli ir juos bus galima lengvai pašalinti. Šis orkaitėje folijoje iškepto sveiko karpio receptas yra labai sėkmingas, ypač užimtiems žmonėms ir tiems, kurie mėgsta skaniai pavalgyti ir nenori sugaišti daug laiko gamindami maistą. Dėl folijos žuvis išlaiko sultingumą ir naudingąsias savybes, o orkaitė pati iškeps žuvį be jūsų nuolatinio dalyvavimo. Viskas skanu ir paprasta! Taigi, visą keptą karpį kepame orkaitėje.

Ingredientai

Norint iškepti orkaitėje folijoje keptą karpį, reikės:

  • viso karpio – 2 kg;
  • druskos – 1 valgomasis šaukštas. l.;
  • žuvies prieskonių – 2 valg. š;
  • pusės citrinos.

Kepimo procesas

  1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Karpiai turi būti išvalyti nuo žvynų, pašalintos žarnos ir žiaunos. Kruopščiai nuplaukite tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Nuvalykite servetėle, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Sumaišykite druską su žuvies prieskoniais ir apskrudinkite karpį iš visų pusių. Naudojau prieskonius, į kurių sudėtį įeina sezamas, garstyčios, ciberžolė, džiovintas česnakas, krapai, malta kalendra, svogūnas, imbieras, juodieji pipirai, muskato riešutas, morkos ir paprika.
  2. Nuplaukite citriną ir supjaustykite pusžiedžiais. Pusę supjaustytos citrinos įdėkite į pilvą, o pusę – ant karpio viršaus (ant odos).
  3. Padėkite žuvį ant folijos.
  4. Foliją suvyniokite į voką. Geriau naudoti 2-3 folijos sluoksnius, kad neliktų oro ir jokiu būdu iš vidaus neišbėgtų sultys, kitaip žuvis bus sausa ir neskani.
  5. Kepkite karpį įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  6. Atsargiai išskleiskite foliją ir visą žuvį sudėkite į lėkštę. Švelnus, sultingas, kvapnus ir labai skanus orkaitėje iškeptas karpis puikiai tinka su šviežiomis daržovėmis arba salotomis.
  7. Iškeptą karpį ant stalo galite patiekti šiltą, supjaustytą porcijomis.
  8. Gero apetito! Gaminkite su meile!

Parašykite komentarą