Troškinti kopūstai su midijomis ir rozmarinu
Ingredientai:
- 2 pakuotės „Delsey” rūkytų midijų
- ½ šakutės baltagūžių kopūstų
- 2 vnt. svogūnėlių
- 4 česnako skiltelės
- 200 g trintų arba nuluptų pomidorų
- ½ citrinos
- 2 šakelės rozmarino
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo etapai:
- Kopūstus smulkiai supjaustykite.
- Svogūną supjaustykite plunksnelėmis ir lengvai troškinkite gilioje didelėje keptuvėje su česnaku aliejuje iš pakuotės su midijomis.
- Išimkite česnaką, sudėkite kopūstus, jei reikia, supilkite aliejų iš midijų ir toliau troškinkite ant silpnos ugnies apie 7 min.
- Pomidorus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kopūstus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 10 minučių.
- Sudėkite midijas, pagal skonį pasūdykite ir išspauskite citriną. Ant viršaus uždėkite rozmarino šakelių, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant labai mažos ugnies dar 10 minučių.