moliugai su zele ziemai

Troškinti kopūstai su midijomis ir rozmarinu

Processed with VSCO with 5 preset

Ingredientai:

  • 2 pakuotės „Delsey” rūkytų midijų
  • ½ šakutės baltagūžių kopūstų
  • 2 vnt. svogūnėlių
  • 4 česnako skiltelės
  • 200 g trintų arba nuluptų pomidorų
  • ½ citrinos
  • 2 šakelės rozmarino
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo etapai:

  1. Kopūstus smulkiai supjaustykite.
  2. Svogūną supjaustykite plunksnelėmis ir lengvai troškinkite gilioje didelėje keptuvėje su česnaku aliejuje iš pakuotės su midijomis.
  3. Išimkite česnaką, sudėkite kopūstus, jei reikia, supilkite aliejų iš midijų ir toliau troškinkite ant silpnos ugnies apie 7 min.
  4. Pomidorus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kopūstus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 10 minučių.
  5. Sudėkite midijas, pagal skonį pasūdykite ir išspauskite citriną. Ant viršaus uždėkite rozmarino šakelių, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant labai mažos ugnies dar 10 minučių.

Parašykite komentarą