Risotto su vištiena
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Arborio ryžiai – 350 g
- Svogūnas – 2 vnt.
- Vištienos filė – 400 g
- Konservuoti kukurūzai – 200 g
- geltonoji saldžioji paprika – 1 vnt.
- Baltasis pusiau sausas vynas – 200 ml
- parmezano sūris – 100 g
- Vištienos sultinys – 1200 ml
- Alyvuogių aliejus – 30 ml
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis
- Šafranas – ant peilio galiuko
- maltų juodųjų pipirų – ¼ arbatinio šaukštelio
GAMINIMO INSTRUKCIJOS
- Nedideliame kiekyje aliejaus pirmiausia apkepkite smulkintą svogūną, tada sudėkite nedidelius gabalėlius supjaustytos vištienos filė.
- Kai vištiena pabals, į keptuvę sudėkite geltonosios saldžiosios paprikos kubelius.
- Išmaišykite, kelias minutes pakepkite, tada įberkite šafrano. Aš turėjau ne tikro šafrano, o dygminų (kartais parduodamų prisidengus šafranu, bet daug pigesnių). Šio prieskonio galima drąsiai dėti gana daug, bet jei yra tikro šafrano, geriau dėti jo.
- Į keptuvę supilkite ryžius, pasūdykite, pavirkite 2-3 minutes.
- Nedidelėmis porcijomis įpilkite vyno, toliau maišydami. Kai vynas sugeriamas, pradedame mažomis porcijomis pilti karštą sultinį.
- Sudedame kukurūzus.
- Toliau maišome ir mažomis porcijomis pilame verdantį sultinį.
- Kai ryžiai bus beveik paruošti, pabandykite, ar pakanka druskos, pipirų.
- Parmezanu sutarkuokite parmezaną, kad užbaigtumėte paruoštą rizotą. Patiekite rizotą karštą, apibarstytą parmezanu.