risotto su vistiena

Risotto su vištiena

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • Arborio ryžiai – 350 g
  • Svogūnas – 2 vnt.
  • Vištienos filė – 400 g
  • Konservuoti kukurūzai – 200 g
  • geltonoji saldžioji paprika – 1 vnt.
  • Baltasis pusiau sausas vynas – 200 ml
  • parmezano sūris – 100 g
  • Vištienos sultinys – 1200 ml
  • Alyvuogių aliejus – 30 ml
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • Šafranas – ant peilio galiuko
  • maltų juodųjų pipirų – ¼ arbatinio šaukštelio

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  1. Nedideliame kiekyje aliejaus pirmiausia apkepkite smulkintą svogūną, tada sudėkite nedidelius gabalėlius supjaustytos vištienos filė.
  2. Kai vištiena pabals, į keptuvę sudėkite geltonosios saldžiosios paprikos kubelius.
  3. Išmaišykite, kelias minutes pakepkite, tada įberkite šafrano. Aš turėjau ne tikro šafrano, o dygminų (kartais parduodamų prisidengus šafranu, bet daug pigesnių). Šio prieskonio galima drąsiai dėti gana daug, bet jei yra tikro šafrano, geriau dėti jo.
  4. Į keptuvę supilkite ryžius, pasūdykite, pavirkite 2-3 minutes.
  5. Nedidelėmis porcijomis įpilkite vyno, toliau maišydami. Kai vynas sugeriamas, pradedame mažomis porcijomis pilti karštą sultinį.
  6. Sudedame kukurūzus.
  7. Toliau maišome ir mažomis porcijomis pilame verdantį sultinį.
  8. Kai ryžiai bus beveik paruošti, pabandykite, ar pakanka druskos, pipirų.
  9. Parmezanu sutarkuokite parmezaną, kad užbaigtumėte paruoštą rizotą. Patiekite rizotą karštą, apibarstytą parmezanu.

Parašykite komentarą