kepta skumbre orkaiteje su darzovemis

ORKAITĖJE KEPTA SKUMBRĖ SU DARŽOVĖMIS

Kvapni, sultinga, labai skani, skubi. Orkaitėje kepta skumbrė su daržovėmis – tai antrasis patiekalas ir garnyras viename patiekale, kuris gerokai sutrumpina virtuvėje praleidžiamą laiką. Ši žuvis puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei ir šventiniam stalui!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Skumbrė – 600 gr
  • Svogūnas – 1 PC.
  • Morkos – 1 PC.
  • bulvė – 1 PC.
  • Druska – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – 50 ml

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip kepti skumbrę su daržovėmis orkaitėje? Paruoškite visus reikiamus produktus. Žuvį geriausia vartoti atšaldytą – šaldytoje yra daug mažiau maistingųjų medžiagų. Skumbrė yra gana riebi žuvis, todėl sveika, todėl rinkitės didesnę ir riebesnę žuvį. Ji gali būti su galva ir jau išdarinėta – tai nevaidina jokio vaidmens. Iš anksto įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Pasistenkite ploniau nupjauti odą. Šiam tikslui naudoju daržovių skustuvą.
  3. Daržoves supjaustykite mėgstamu būdu, tačiau jų nesusmulkinkite – jos turi būti vidutinio dydžio, kad iškepus išliktų skanios ir sultingos. Bulves rekomenduoju pjaustyti skiltelėmis, svogūnus – plunksnelėmis, o morkas – apskritimais.
  4. Pasirinkite karščiui atsparią formą, kurioje gaminsite patiekalą. Daržoves sumeskite aplink kraštus, centre palikdami vietos žuviai.
  5. Apšlakstykite daržoves puse augalinio aliejaus. Atkreipiu dėmesį, kad aliejus gali būti bet koks: nuo paprasčiausio saulėgrąžų ir kukurūzų iki brangaus alyvuogių aliejaus.
  6. Dabar atėjo žuvies eilė. Pirmiausia ją reikia išdarinėti ir pašalinti žiaunas. Žinoma, visa žuvis su galva, iškepta formoje, atrodys labai gražiai. Tačiau tokį patiekalą nepatogu valgyti, todėl rekomenduoju nupjauti galvą, o skerdeną supjaustyti mažais gabalėliais.
  7. Žuvį gražiai išdėliokite formos centre.
  8. Šiek tiek pasūdykite. Dabar patiekalą galite pagardinti mėgstamais prieskoniais ir suteikti jam tam tikrą atspalvį. Jei mėgstate aštriai, įberkite pipirų ir smulkinto česnako. Čia labai tiks žolelės: čiobreliai, rozmarinai ir bazilikai, jie puikiai dera su žuvimi. Arba prie daržovių pridėkite keletą citrinos ar laimo griežinėlių.
  9. Apšlakstykite žuvį likusiu augaliniu aliejumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Jei pageidaujate labiau troškinto varianto, tuomet formą uždenkite folija ir kepkite su ja, likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos, foliją galima nuimti, kad apskrustų.
  10. Žuvį patiekite iš karto, kol ji karšta. Šis patiekalas labai gražiai atrodo tiesiai formoje ant šventinio stalo. Gero apetito!

Parašykite komentarą