ORKAITĖJE KEPTA SKUMBRĖ SU DARŽOVĖMIS
Kvapni, sultinga, labai skani, skubi. Orkaitėje kepta skumbrė su daržovėmis – tai antrasis patiekalas ir garnyras viename patiekale, kuris gerokai sutrumpina virtuvėje praleidžiamą laiką. Ši žuvis puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei ir šventiniam stalui!
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Skumbrė – 600 gr
- Svogūnas – 1 PC.
- Morkos – 1 PC.
- bulvė – 1 PC.
- Druska – pagal skonį
- Augalinis aliejus – 50 ml
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip kepti skumbrę su daržovėmis orkaitėje? Paruoškite visus reikiamus produktus. Žuvį geriausia vartoti atšaldytą – šaldytoje yra daug mažiau maistingųjų medžiagų. Skumbrė yra gana riebi žuvis, todėl sveika, todėl rinkitės didesnę ir riebesnę žuvį. Ji gali būti su galva ir jau išdarinėta – tai nevaidina jokio vaidmens. Iš anksto įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Pasistenkite ploniau nupjauti odą. Šiam tikslui naudoju daržovių skustuvą.
- Daržoves supjaustykite mėgstamu būdu, tačiau jų nesusmulkinkite – jos turi būti vidutinio dydžio, kad iškepus išliktų skanios ir sultingos. Bulves rekomenduoju pjaustyti skiltelėmis, svogūnus – plunksnelėmis, o morkas – apskritimais.
- Pasirinkite karščiui atsparią formą, kurioje gaminsite patiekalą. Daržoves sumeskite aplink kraštus, centre palikdami vietos žuviai.
- Apšlakstykite daržoves puse augalinio aliejaus. Atkreipiu dėmesį, kad aliejus gali būti bet koks: nuo paprasčiausio saulėgrąžų ir kukurūzų iki brangaus alyvuogių aliejaus.
- Dabar atėjo žuvies eilė. Pirmiausia ją reikia išdarinėti ir pašalinti žiaunas. Žinoma, visa žuvis su galva, iškepta formoje, atrodys labai gražiai. Tačiau tokį patiekalą nepatogu valgyti, todėl rekomenduoju nupjauti galvą, o skerdeną supjaustyti mažais gabalėliais.
- Žuvį gražiai išdėliokite formos centre.
- Šiek tiek pasūdykite. Dabar patiekalą galite pagardinti mėgstamais prieskoniais ir suteikti jam tam tikrą atspalvį. Jei mėgstate aštriai, įberkite pipirų ir smulkinto česnako. Čia labai tiks žolelės: čiobreliai, rozmarinai ir bazilikai, jie puikiai dera su žuvimi. Arba prie daržovių pridėkite keletą citrinos ar laimo griežinėlių.
- Apšlakstykite žuvį likusiu augaliniu aliejumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Jei pageidaujate labiau troškinto varianto, tuomet formą uždenkite folija ir kepkite su ja, likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos, foliją galima nuimti, kad apskrustų.
- Žuvį patiekite iš karto, kol ji karšta. Šis patiekalas labai gražiai atrodo tiesiai formoje ant šventinio stalo. Gero apetito!