Grietinės padažas
Šis paprastas grietinės padažo receptas – tai šviežias, kreminis ir aromatingas padažas. Tai pagrindinis vištienos enčiladų su grietine ingredientas, o kadangi tai toks paprastas receptas (ir toks skanus), jį galėsite naudoti įvairiems patiekalams, pavyzdžiui, kaip padažą vištienos kepsneliams mirkyti arba užpilti ant tacos!
SUDEDAMOSIOS DALYS
- ¼ puodelio sviesto 28 g
- ¼ puodelio visadalių miltų 32 g
- 2 puodeliai mažo natrio kiekio vištienos sultinio 473 ml
- 8 uncijų grietinės
- 2 valgomieji šaukštai marinuoto jalapeno, supjaustyto kubeliais
- 1 arbatinis šaukštelis marinuotų jalapeno sulčių
- ½ arbatinio šaukštelio maltų kmynų
- Druska ir pipirai (pagal skonį – aš naudojau 1 arbatinį šaukštelį košerinės druskos ir ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų)
INSTRUKCIJOS
- Sviestą ištirpinkite vidutinio dydžio puode ant vidutinės ugnies, tada įmaišykite miltus. Virkite 1 minutę nuolat maišydami.
- Lėtai įmaišykite vištienos sultinį ir užvirinkite. Nuolat maišykite, kol padažas sutirštės, apie 5 minutes.
- Nuimkite nuo ugnies ir leiskite porą minučių atvėsti, kad grietinė nesusitrauktų. Tada įmaišykite grietinę, jalapeno, jalapeno sultis ir kmynus.
- Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
PASTABOS
Gaunama: 1: Apie 3 puodeliai
Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 5 dienų. Prieš naudodami gerai išmaišykite.
Variacijos:
- Įdėkite ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių arba 1 arbatinį šaukštelį laimo sulčių, kad skonis būtų kitoks.
- Jei norite sūrio padažo, įdėkite 1 puodelį smulkinto sūrio ir maišykite, kol visiškai išsilydys. Jei norite sūriškesnio padažo, po truputį pridėkite daugiau sūrio, kol pasieksite norimą skonį ir konsistenciją.