KAIP KEPTI ŠALDYTUS KOTLETUS
Šaldyti mėsos kukuliai dabar kepami vieninteliu būdu! Naudodami šią technologiją galite kepti bet kokius šaldytus kotletukus: ir namuose pagamintus, ir pirktinius. Man labai patiko šis kepimo būdas: iš šaldiklio ir iš karto į keptuvę! Galiu pasakyti, kad kotletai gaunasi sultingesni.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Mėsos pusgaminiai (šaldyti kotletai) – 4 vnt.
- Saulėgrąžų aliejus – 3 valgomieji šaukštai
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Gaminimui reikės: rafinuoto saulėgrąžų aliejaus ir šaldytų kotletų. Kotletai gali būti ir naminiai, ir pramoninės gamybos – rinktis jums.
- Jei ant kotletų yra nemažas šerkšno sluoksnis, jį reikia atsargiai pašalinti, kad nepažeistumėte duonelės, jei tokios yra. Šis veiksmas labiau taikomas pirktiniams kotletams nei naminiams. Čia toks visiškai nepastebimas šerkšno sluoksnis, jo šalinti nereikia.
- Paimkite keptuvę su nelimpančia danga ir vidutinio storio šonais. Pastatykite ją ant didelės ugnies ir porą minučių gerai įkaitinkite, kol išdžius.
- Į karštą keptuvę supilkite bekvapį saulėgrąžų aliejų ir 20 sekundžių kaitinkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Kepimo metu aliejaus galite įpilti pagal poreikį.
- Į keptuvę sudėkite šaldytus kotletus ir iš karto uždenkite dangčiu! Drėgmė iš karto pradės garuoti, patekusi į karštą aliejų. Bus purslų – tai 100 %. Saugokite rankas. Kepkite kotletukus ant vidutinės ugnies uždengę dangtį apie minutę. O tada (ir tai yra mano pagrindinė gudrybė) tiesiog perkelkite paplotėlius mentele iš vienos vietos į kitą, jų neapversdami, o tiesiog atstatydami jų laisvą slinkimą. Taip padidinsite tikimybę, kad pyragėliai nesudegs.
- Tada apverskite kotletus. Galite įpilti daugiau saulėgrąžų aliejaus. Uždenkite dangčiu ir palikite dar minutei. Tada vėl mūsų triukas – mentele judiname kotletus ir vėl uždengiame. Po šio veiksmo kotletus galima apversti kas dvi minutes, kol jie bus paruošti. Ugnis taip pat vidutinė.
- Kai kotletai jau bus gerai apkepę, dangtį galima nuimti. Palaipsniui kotletų vidus bus visiškai iškepęs. Iš viso aš savo kepiau 15 minučių, apversdamas dar lygiai 4 kartus, bet kiekvienam bus kitaip.
Įdomu tai, kad anksčiau maniau, jog kepti šaldytus kotletus – vadinasi, prieš tai juos reikia atitirpinti ?! Tokiu atveju mano kotletai dažniausiai išeidavo šiek tiek sausi …
Tie patys kotletai išėjo sultingi, bet kartu jie turėjo gana padoriai traškią ir apetitą žadinančią rusvą plutelę. Vadinasi, jie ne virti, ne troškinti (ko aš bijojau), o kepti!
Nepretenduoju į galutinę tiesą, kad čia nurodytas būdas yra vienintelis teisingas šaldytų kotletų kepimo būdas! Tiesiog, jei įprastai naudojamas būdas dėl kokių nors priežasčių jums netinka, drąsiai išbandykite šį! Labai apsidžiaugsiu, jei jis jums bus naudingas.
Gero apetito!