Kepta malta mėsa su daržovėmis ir ryžiais Receptas


Kepta malta mėsa su daržovėmis ir ryžiais

Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei. Malti mėsa, miksuojama su daržovėmis ir ryžiais, sukuria ne tik skanų, bet ir maistingą patiekalą. 🍚🥩🥕

Ingredientai:

  • 500 g malto jautienos arba kiaulienos
  • 1 puodelis ryžių
  • 1 vidutinė morka, tarkuota
  • 1 vidutinė paprika, smulkiai supjaustyta
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 2-3 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 3-4 šaukštai augalinio aliejaus
  • Druska, pipirai, bei mėgstamos prieskoniai (paprika, raudonėlis)
  • 4 puodeliai vandens
  • Šviežių petražolių (papuošimui)

Pasiruošimas:

1. Ryžių virimas:

Pirmiausia, nuplaukite ryžius po šaltu vandeniu, kol vanduo bus skaidrus. Juos galite virti pagal instrukcijas ant pakuotės, tačiau paprastai reikės 2 puodelių vandens ir 1 puodelio ryžių. Virkite apie 15-20 minučių, kol ryžiai bus minkšti. 🕒

2. Maltos mėsos ir daržovių paruošimas:

Dideliame keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomu (apie 5 minutes). Pridėkite česnaką ir kepkite dar 1 minutę, kad atsiskleistų jo aromatas. 🌰

Po to į keptuvę įdėkite maltą mėsą. Kepkite, kol mėsa bus gerai iškepta (apie 8-10 minučių). Šiuo metu galite ją pagardinti druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį.

3. Daržovių pridėjimas:

Į keptuvę su mėsa pridėkite tarkuotą morką ir smulkintą papriką. Viską gerai išmaišykite ir kepkite dar 5-7 minutes, kol daržovės suminkštės. 🍅

Pridėkite pomidorų pastą ir viską gerai sumaišykite.

4. Taškymas:

Į keptuvę su mėsa ir daržovėmis supilkite virtus ryžius ir gerai sumaišykite visus ingredientus. Jei reikia, galite pridėti dar druskos ir pipirų pagal skonį. Kepkite dar 5 minutes, kad viskas gerai sušiltų. 🌱

5. Patiekiame:

Patiekite karštą, papuošdami šviežiomis petražolėmis. Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą