
Kepta malta mėsa su daržovėmis ir ryžiais
Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei. Malti mėsa, miksuojama su daržovėmis ir ryžiais, sukuria ne tik skanų, bet ir maistingą patiekalą. 🍚🥩🥕
Ingredientai:
- 500 g malto jautienos arba kiaulienos
- 1 puodelis ryžių
- 1 vidutinė morka, tarkuota
- 1 vidutinė paprika, smulkiai supjaustyta
- 1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
- 2-3 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 3-4 šaukštai augalinio aliejaus
- Druska, pipirai, bei mėgstamos prieskoniai (paprika, raudonėlis)
- 4 puodeliai vandens
- Šviežių petražolių (papuošimui)
Pasiruošimas:
1. Ryžių virimas:
Pirmiausia, nuplaukite ryžius po šaltu vandeniu, kol vanduo bus skaidrus. Juos galite virti pagal instrukcijas ant pakuotės, tačiau paprastai reikės 2 puodelių vandens ir 1 puodelio ryžių. Virkite apie 15-20 minučių, kol ryžiai bus minkšti. 🕒
2. Maltos mėsos ir daržovių paruošimas:
Dideliame keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomu (apie 5 minutes). Pridėkite česnaką ir kepkite dar 1 minutę, kad atsiskleistų jo aromatas. 🌰
Po to į keptuvę įdėkite maltą mėsą. Kepkite, kol mėsa bus gerai iškepta (apie 8-10 minučių). Šiuo metu galite ją pagardinti druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį.
3. Daržovių pridėjimas:
Į keptuvę su mėsa pridėkite tarkuotą morką ir smulkintą papriką. Viską gerai išmaišykite ir kepkite dar 5-7 minutes, kol daržovės suminkštės. 🍅
Pridėkite pomidorų pastą ir viską gerai sumaišykite.
4. Taškymas:
Į keptuvę su mėsa ir daržovėmis supilkite virtus ryžius ir gerai sumaišykite visus ingredientus. Jei reikia, galite pridėti dar druskos ir pipirų pagal skonį. Kepkite dar 5 minutes, kad viskas gerai sušiltų. 🌱
5. Patiekiame:
Patiekite karštą, papuošdami šviežiomis petražolėmis. Skanaus! 🍽️