kepta lasisa su grietinele

Kreminė cukinijų lazanija

Šią greitą kreminę cukinijų ir rikotos lazaniją patiekite paskutinės minutės vakarienei, kad padarytumėte įspūdį draugams vegetarams. Tai puikus būdas panaudoti cukinijas, kai jų sezonas.

Ingredientai

Metodas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C/fan 200C/gas 7. Užvirkite puodą su vandeniu ir virkite lazanijos lakštus apie 5 min., kol suminkštės, bet neišvirs. Nuplaukite šaltame vandenyje ir apšlakstykite trupučiu aliejaus, kad lakštai nesuliptų.
  2. Tuo tarpu didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną. Po 3 min. sudėkite cukiniją ir česnaką ir kepkite toliau, kol cukinija suminkštės ir taps ryškiai žalia. Įmaišykite 2/3 rikotos ir čederio, tada pagal skonį pagardinkite prieskoniais. Pomidorų padažą 2 min. kaitinkite mikrobangų krosnelėje, kol jis taps karštas.
  3. Dideliame kepimo inde sluoksniuokite lazaniją, pradėdami nuo pusės cukinijų mišinio, tada makaronų, tada pomidorų padažo. Pakartokite, ant viršaus uždėkite likusios rikotos gabalėlius, tada pabarstykite likusiu čederiu. Kepkite viršutinėje lentynoje apie 10 min., kol makaronai suminkštės, o sūris taps auksinis.

Parašykite komentarą