Kepenų pyragas
Skanus užkandis bet kokia proga.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Vištienos kepenėlės 500 g
- druskos skonio
- morkos 2 vnt.
- svogūnas 2 vnt.
- majonezas 200 g
- česnako 2 skiltelės
- augalinis aliejus kepimui 2 valg. š. l.
- vištienos kiaušinių 2 vnt.
- Kvietinių miltų 3 arb. l.
RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kepenėles nuplaukite, pašalinkite venas ir pertrinkite per mėsmalę. Įberkite druskos, pipirų, kiaušinių ir gerai išmaišykite. Persijokite miltus, suberkite į kepenėles, išminkykite ir palikite pastovėti apie 20 minučių. Tuo metu nulupkite svogūnus ir morkas. Supjaustykite plonomis juostelėmis, morkas galima sutarkuoti stambia tarka. Kepkite, kol suminkštės, su trupučiu augalinio aliejaus. Atvėsinkite.
- Iš kepenų tešlos iškepkite blynelius. Keptuvę aliejumi patepame tik vieną kartą, prieš kepant. Į keptuvės vidurį išdėliojame 3 valg. š. l. tešlos ir išlyginame iki norimo skersmens. Kepame ant vidutinės ugnies po 3-4 min. iš kiekvienos pusės, galima po dangčiu. Neperkepkite, kitaip blyneliai bus kieti ir neskanūs.
- Surinkite pyragą, kiekvieną pyragą aptepkite česnakiniu majonezu ir apibarstykite keptais svogūnais bei morkomis. Palikite keletui valandų pravėsti ir galite patiekti!