Kepeneliu Tortas

Kepenų pyragas

Skanus užkandis bet kokia proga.

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • Vištienos kepenėlės 500 g
  • druskos skonio
  • morkos 2 vnt.
  • svogūnas 2 vnt.
  • majonezas 200 g
  • česnako 2 skiltelės
  • augalinis aliejus kepimui 2 valg. š. l.
  • vištienos kiaušinių 2 vnt.
  • Kvietinių miltų 3 arb. l.

RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kepenėles nuplaukite, pašalinkite venas ir pertrinkite per mėsmalę. Įberkite druskos, pipirų, kiaušinių ir gerai išmaišykite. Persijokite miltus, suberkite į kepenėles, išminkykite ir palikite pastovėti apie 20 minučių. Tuo metu nulupkite svogūnus ir morkas. Supjaustykite plonomis juostelėmis, morkas galima sutarkuoti stambia tarka. Kepkite, kol suminkštės, su trupučiu augalinio aliejaus. Atvėsinkite.
  2. Iš kepenų tešlos iškepkite blynelius. Keptuvę aliejumi patepame tik vieną kartą, prieš kepant. Į keptuvės vidurį išdėliojame 3 valg. š. l. tešlos ir išlyginame iki norimo skersmens. Kepame ant vidutinės ugnies po 3-4 min. iš kiekvienos pusės, galima po dangčiu. Neperkepkite, kitaip blyneliai bus kieti ir neskanūs.
  3. Surinkite pyragą, kiekvieną pyragą aptepkite česnakiniu majonezu ir apibarstykite keptais svogūnais bei morkomis. Palikite keletui valandų pravėsti ir galite patiekti!

Parašykite komentarą