Receptas: Keksiukai su vyšniomis 🍒
Ingredientai:
- 200 g miltų
- 150 g cukraus
- 100 g sviesto
- 2 dideli kiaušiniai
- 100 ml pieno
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 200 g šviežių arba šaldytų vyšnių 🍒
- Žiupsnelis druskos
Paruošimas:
1. Paruoškite ingredientus:
Prieš pradedant gaminti, reikėtų paruošti visus ingredientus. Jei naudojate šaldytas vyšnias, jas būtinai atšildykite ir nusausinkite.
2. Supjaustykite sviestą:
Sviestą (100 g) supjaustykite kubeliais ir palikite kambario temperatūroje, kad sušiltų ir būtų lengviau maišyti.
3. Sumaišykite sausas sudedamąsias dalis:
Puode sumaišykite miltus (200 g), kepimo miltelius (1 a. š.), cukrų (150 g) ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite, kad ingredientai pasiskirstytų tolygiai.
4. Paruoškite skystas sudedamąsias dalis:
Kitoje dubenyje išplakite kiaušinius (2 vnt.) su vanilės ekstraktu (1 a. š.) ir pienu (100 ml). Tada įmaišykite kambario temperatūros sviestą.
5. Sukurkite tešlą:
Lėtai pilkite skystą mišinį į sausų ingredientų dubenį ir maišykite, kol susidarys vientisa tešla. Nebijokite, jei tešla atrodys kiek gumbuotai – tai normalu.
6. Įmaišykite vyšnias:
Į tešlą atsargiai įmaišykite vyšnias, kad jos pasiskirstytų po visą tešlą. Jei naudojate šaldytas vyšnias, būkite atsargūs, kad tešla neliktų per daug drėgna.
7. Paruoškite kepimo formą:
Kepimo formą (geriausia muffinų forma) ištepkite sviestu arba išklokite popierinėmis formelėmis.
8. Supilkite tešlą į formas:
Naudodami šaukštą, supilkite tešlą į paruoštas formas, palikdami šiek tiek vietos viršuje, kad keksiukai galėtų pakilti.
9. Kepkite:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite keksiukus apie 20-25 minutes. Jie bus paruošti, kai paviršius taps auksinės spalvos, o įdurtas medinis pagaliukas išeis sausas.
10. Atvėsinkite ir patiekite:
Ištraukus iš orkaitės, leiskite keksiukams atvėsti formoje kelias minutes, tada perkelkite juos ant grotelių. Patiekite šiltus ar kambario temperatūros.
Skanaus! 😋