Keksiukai su vyšniomis


Receptas: Keksiukai su vyšniomis 🍒

Ingredientai:

  • 200 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 200 g šviežių arba šaldytų vyšnių 🍒
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimas:

1. Paruoškite ingredientus:
Prieš pradedant gaminti, reikėtų paruošti visus ingredientus. Jei naudojate šaldytas vyšnias, jas būtinai atšildykite ir nusausinkite.

2. Supjaustykite sviestą:
Sviestą (100 g) supjaustykite kubeliais ir palikite kambario temperatūroje, kad sušiltų ir būtų lengviau maišyti.

3. Sumaišykite sausas sudedamąsias dalis:
Puode sumaišykite miltus (200 g), kepimo miltelius (1 a. š.), cukrų (150 g) ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite, kad ingredientai pasiskirstytų tolygiai.

4. Paruoškite skystas sudedamąsias dalis:
Kitoje dubenyje išplakite kiaušinius (2 vnt.) su vanilės ekstraktu (1 a. š.) ir pienu (100 ml). Tada įmaišykite kambario temperatūros sviestą.

5. Sukurkite tešlą:
Lėtai pilkite skystą mišinį į sausų ingredientų dubenį ir maišykite, kol susidarys vientisa tešla. Nebijokite, jei tešla atrodys kiek gumbuotai – tai normalu.

6. Įmaišykite vyšnias:
Į tešlą atsargiai įmaišykite vyšnias, kad jos pasiskirstytų po visą tešlą. Jei naudojate šaldytas vyšnias, būkite atsargūs, kad tešla neliktų per daug drėgna.

7. Paruoškite kepimo formą:
Kepimo formą (geriausia muffinų forma) ištepkite sviestu arba išklokite popierinėmis formelėmis.

8. Supilkite tešlą į formas:
Naudodami šaukštą, supilkite tešlą į paruoštas formas, palikdami šiek tiek vietos viršuje, kad keksiukai galėtų pakilti.

9. Kepkite:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite keksiukus apie 20-25 minutes. Jie bus paruošti, kai paviršius taps auksinės spalvos, o įdurtas medinis pagaliukas išeis sausas.

10. Atvėsinkite ir patiekite:
Ištraukus iš orkaitės, leiskite keksiukams atvėsti formoje kelias minutes, tada perkelkite juos ant grotelių. Patiekite šiltus ar kambario temperatūros.

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą