Cinamoninės bandelės su grietinėlės sūrio kremu


Cinamoninės bandelės su grietinėlės sūrio kremu

Ingredientai:

  • Tešlai:
    • 500 g kvietinių miltų
    • 50 g cukraus
    • 7 g sausų mielių
    • 250 ml pieno (šiltas)
    • 75 g sviesto (ištirpdyto)
    • 1 kiaušinis
    • 1/2 šaukštelio druskos
  • Cinamoninės įdarai:
    • 100 g rudos cukraus
    • 2 šaukštai cinamono
    • 50 g sviesto (minkšto)
  • Grietinėlės sūrio kremui:
    • 200 g grietinėlės sūrio
    • 100 g cukraus pudros
    • 50 g sviesto (minkšto)
    • 1 šaukštas vanilės ekstrakto

Paruošimas:

  1. Tešlos paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite šiltą pieną su sausomis mielėmis ir 1 šaukštu cukraus. Leiskite stovėti apie 5–10 minučių, kol mielės suputos. 🥛✨
  2. Miltų ir cukraus maišymas: Į kitą dubenį suberkite miltus, likusį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite.
  3. Visų ingredientų sujungimas: Į miltų mišinį supilkite mielių mišinį, ištirpintą sviestą ir kiaušinį. Minkyti tešlą apie 10 minučių, kol ji taps elastinga ir lygi. 🍞
  4. Tešlos kybimas: Tešlą formuokite į rutulį ir padėkite į šiltą vietą, uždengtą švariu rankšluosčiu, maždaug 1–1,5 valandos, kol ji padidės apimtimi dvigubai. 🌡️

Cinamoninio įdaro paruošimas:

  1. Minkštą sviestą sumaišykite su ruduoju cukrumi ir cinamonu, kol susidarys homogeniška pasta. 🧈

Bandelių formavimas:

  1. Kai tešla pakyla, išimkite ją iš dubens ir iškočiokite ant lengvai miltuoto paviršiaus iki maždaug 0,5 cm storio stačiakampio. 📏
  2. Ant iškočiotos tešlos tolygiai paskirstykite cinamoninį įdarą. Įvyniokite tešlą į ritinėlį, pradedant nuo ilgosios pusės.
  3. Supjaustykite ritinėlį į maždaug 3–4 cm storio gabaliukus ir sudėkite juos į riebalais išteptą kepimo indą. 🍽️
  4. Palikite juos atsigulti dar apie 30 minučių.

Keptuvė ir kremas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite bandeles apie 25–30 minučių, kol jos bus auksinės spalvos. 🕒
  2. Kol bandelės kepa, pasiruoškite grietinėlės sūrio kremą: sumaišykite grietinėlės sūrį, minkštą sviestą, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą, kol gausite vientisą masę. 🍰

Pateikimas:

  1. Leiskite iškeptomis bandelėms atvėsti, tada užtepkite ant jų grietinėlės sūrio kremą.

    Galite papuošti cinamono milteliais arba karamelės padažu, kad suteiktumėte papildomo skanumo. 🍯
  2. Naudokite ir mėgaukitės švariu, kvapniu skanėstu! 🥳

Patarimai:

  • Bandelės skaniausios valgant šviežias, tačiau jas galima laikyti ir lankytis keletą dienų.
  • Grietinėlės sūrio kremą galite praturtinti sėklomis arba šviežiais vaisiais. 🍓

Skanaus!

Parašykite komentarą