Cukinijų paplotėliai


Receptas: Cukinijų paplotėliai

Ingredientai:

  • 2 didelės cukinijos (apie 500 g)
  • 1 vidutinio dydžio morka
  • 2 kiaušiniai 🥚
  • 100 g tarkuoto sūrio (pvz., gema) 🧀
  • 3-4 šaukštai miltų (pvz., kvietinių arba viso grūdo) 🌾
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos 🧂
  • 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų 🌶️
  • Žiupsnelis džiovintų žolelių (pvz., čiobrelių arba bazilikų) 🌿
  • Aliejus kepimui (pvz., alyvuogių arba saulėgrąžų) 🛢️

Paruošimo etapas:

Kepimo indų paruošimas

Prieš pradedant gaminti, pasiruoškite kepimo indą. Jį galite ištepti aliejumi arba padengti kepimo popieriumi, kad paplotėliai nepriliptų. Tai palengvins valymą po kepimo. 🍽️

Daržovių paruošimas

Cukinijas nuplaukite ir nuskuskite (jei reikia). Tuomet sutarkuokite jas stambia tarka. Po to, kada šiek tiek sutarkuosite cukinijas, juos galite pabūti porą minučių, kad nuvarvėtų skysčio perteklius. Dėl to paplotėliai bus traškesni. 💧

Morkų paruošimas

Morką taip pat nuplaukite ir sutarkuokite. Morkų sultys taip pat gali padėti išsaugoti ryškią spalvą ir suteikti šiek tiek saldumo paplotėliams. 🥕

Ingredientų maišymas

Dideliame dubenyje sumaišykite sutarkuotas cukinijas, morkas, kiaušinius, tarkuotą sūrį, miltus, druską, pipirus ir džiovintas žoleles. Gerai išmaišykite visus ingredientus, kol gausite vientisą masę. Jei masė bus per skysta, pridėkite dar šiek tiek miltų. 🥄

Kepimas

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Kai aliejus įkais, su šaukštu imkite reikiamą kiekį cukinijų masės ir dėkite į keptuvę. Forma gali būti apvalios formos, tačiau galima išspausti ir plokščius paplotėlius. 👉

Kepkite paplotėlius maždaug 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs. Jeigu norite, galite paspausti paplotėlius mentelėmis, kad jie geriau išsikeptų. 🍳

Patiekimas

Cukinijų paplotėlius patiekite karštus, kartu su jogurto arba grietinės padažu, kuris puikiai papildo jų skonį. Galite taip pat pridėti šviežių žalumynų ar pomidorų salotų šalia. 🥗

Saugaus maisto laikymas

Jeigu turite likučių, sušaldykite juos, kad galėtumėte mėgautis vėliau. Paplotėlius galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų, o šaldiklyje – iki 2 mėnesių. ❄️

Skanaus! 🍽️✨

Parašykite komentarą