Kebabo Padažas

Kebabo pomidorų padaže receptas

Pomidorų padaže marinuotas šašlykas yra labai švelnus, o jei įdėsite aštrių garstyčių – dar aštresnis. Daug kartų taip marinavau šašlykus, ypač skanu su kiauliena, bet toks marinatas tinka ir kalakutienai bei veršienai. Vietoj pomidorų padažo recepte galima naudoti kečupą. Savo versijoje naudojau naminį pomidorų padažą, kuris nebuvo labai aštrus, bet vėliau pridėjau daugiau aštrių paprikų.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti kebabą pomidorų padaže, mums reikės:

  • kiaulienos (geriau imti bonito) – 1,5 kg;
  • svogūnai – 3 vnt;
  • aštrios garstyčios (neprivaloma) – 2 šaukštai;
  • pomidorų padažas – 200 ml;
  • barbekiu prieskoniai – 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

Kebabo Padažas Maisto gaminimo procesas

  1. Stambiai supjaustykite šašlykams skirtą mėsą, sudėkite ją į dubenį. Vieną svogūną supjaustykite kubeliais ir pridėkite prie mėsos. Įberkite pipirų ir prieskonių. Kruopščiai įmasažuokite mėsą ir svogūnus, kad išsiskirtų svogūnų sultys.
  2. Likusį svogūną supjaustykite žiedais. Prie kebabui skirtų mėsos gabalėlių pridėkite pomidorų padažo, aštrių garstyčių (pagal pageidavimą) ir svogūnų žiedų.
  3. Viską dar kartą išmaišykite. Uždenkite dubenį dangčiu ir palikite šaldytuve per naktį, kad kebabas galėtų pasimarinuoti pomidorų padaže.
  4. Jei reikia, pagardinkite mėsą druska ir suverkite ant iešmelių, pakaitomis su svogūnų žiedais. Šašlykus kepkite ant pilkų anglių.
  5. Dažnai apverskite mėsą, kad ji nesudegtų. Stenkitės, kad žarijų karštis būtų stiprus, bet nesusidarytų atvira liepsna, kitaip mėsa sudegtų. Taigi kepimui reikia skirti daug dėmesio. Vyrai ypač mėgsta kepti – jų negalima atitraukti nuo grotelių! Kai mėsa bus paruošta, ją patikrinsime peiliu perpjaudami gabalėlį šašlyko per pusę (jei pjūvis nėra rausvas, vadinasi, šašlykas paruoštas). Jei gabaliukai yra skirtingo dydžio, mažesnieji paprastai iškyla greičiau nei didesnieji. Nepamirškite to ir stenkitės mėsą supjaustyti vienodais gabalėliais arba ant kiekvieno iešmo suverti maždaug vienodo dydžio gabalėlius. Šašlikams patiekiame karštą maistą. Papildome daržovėmis ir žalumynais. Pomidorų padaže marinuotas šašlykas tampa kvapnus ir labai skanus! Išbandykite!
  6. Gero apetito!

7 originalūs padažai kebabams Gurmaniškos idėjos

Parduotuvėje pirktas kečupas, garstyčios ir majonezas yra nuvalkioti ir nuobodūs produktai, kurių nenorėtumėte pasiimti su savimi atostogų metu. Štai keletas įmantrių padažų, kuriuos galite pasigaminti savo iškylai.

Mėsos, žuvies ar net daržovių kebabai yra būtini iškylose ir kelionėse už miesto. Šašlykus galima gaminti net ir šaltuoju metų laiku – elektrinėje kebabų krosnelėje arba orkaitėje su grilio funkcija. O kad pabrėžtumėte švelnių apkeptų mėsos gabalėlių skonį, galite naudoti naminį padažą, kurį lengva pasigaminti pagal mūsų receptus.

Jogurto padažas

Skanus kebabų padažas iš jogurto yra lengvas ir neriebus, todėl puikiai tinka besilaikantiems dietos. Jis tinka prie kiaulienos, vištienos ir žuvies, taip pat dera su ant grotelių keptomis daržovėmis, pavyzdžiui, cukinijomis, paprikomis, baklažanais ir bulvėmis. Beje, šiam padažui nebūtina pirkti jogurto – jį galite pasigaminti patys, o tai sveika ir ekonomiška.

Pagrindinės tokio padažo kebabams sudedamosios dalys yra šios:

  • Tirštas graikiškas jogurtas be jokių priedų;
  • Tarkuotas šviežias agurkas (po tarkavimo reikia šiek tiek išspausti minkštimą ir nusausinti sultis, kad padažas nebūtų vandeningas);
  • Galima naudoti smulkintas žoleles – krapus, petražoles, kalendras;
  • Jūros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį;
  • Šviežias česnakas;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Džiovinta paprika.

Prieš patiekdami sumaišykite visus padažo ingredientus. Padažas valgomas tik šaltas, todėl karštą dieną į pikniką geriausia jį vežtis šaltame maišelyje.

Kartais vietoj šviežio agurko į padažą dedama tarkuoto sūdyto agurko, marinuoto agurko ar net marinuotų grybų – galite išbandyti ir tai.

Grietinės padažas „Zahton

Šis padažas yra mažiau dietinis, ryškesnis ir sodresnis jogurto padažo variantas, tačiau tinka su bet kokia mėsa. Šiam padažui reikės:

  • Daug riebalų turinti grietinė;
  • Šviežias česnakas;
  • Susmulkinti kalendrų žalumynai;
  • Hmeli suneli;
  • Graikiniai riešutai.

Sumaišę visus ingredientus, prieš patiekdami palikite padažą 15 minučių pastovėti.

Baltas majonezo pagrindo padažas

Šis aštrus padažas yra labiau neįprastas nei paprastas majonezas. Nenaudokite per daug majonezo, nes jis labai riebus ir aštrus. Tačiau jei paimsite tik truputį, jis išryškins šviežiai iškeptos kiaulienos šašlyko aromatą ir skonį. Padažui reikės:

  • Naminis majonezas;
  • Karšti krienai;
  • Garstyčios;
  • Citrinų sultys;
  • Obuolių sidro actas;
  • Cukrus;
  • Druska, maltais juodaisiais pipirais ir Kajeno pipirais;
  • Šviežias česnakas.

Suplakite visus ingredientus į maišytuvą. Padažą taip pat galima naudoti kaip marinatą: dėl jame esančios rūgšties mėsa taps minkšta ir švelni.

Greitas medaus garstyčių padažas

Šis aitrus, saldokas padažas ypač tinka prie riebių kiaulienos ir ėrienos kebabų arba ant grotelių keptų baklažanų. Jį galima pagaminti per kelias minutes. Norėdami jį pagaminti, sumaišykite dubenyje:

  • Garstyčios – geriau vartoti švelnias, o ne aštrias;
  • Skystas medus;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Balzamiko padažas.

Visus ingredientus kruopščiai išmaišykite plaktuvu ir patiekite.

Aštrus uogų padažas

Mūsų virtuvėje neįprastas kvapnus naminis padažas iš rūgščių uogų puikiai tiks prie kalakutienos ar vištienos kebabų. Tam reikės:

  • bruknių arba spanguolių (sveikų arba šaldytų – trintų arba smulkintų mėsmale);
  • Rudasis cukrus; cinamono milteliai;
  • malto cinamono;
  • Badjanar arba anyžius;
  • Konjakas – jei iškyloje nebus vaikų;
  • Šiek tiek vandens.

Virkite visus padažo ingredientus ant silpnos ugnies, kol sutirštės; jei norite, į padažą galite įberti šiek tiek krakmolo, kad padažas būtų vientisesnės konsistencijos.

Raudonųjų pomidorų padažas kebabams

Pomidorų padažas yra klasikinis kebabų žanro patiekalas ir geras parduotuvinio kečupo pakaitalas. Tam reikės:

  • Pomidorai – juos reikia nulupti nuo odelės ir sėklų ir sutrinti blenderiu;
  • Malti raudonieji pipirai;
  • Šviežias česnakas;
  • Susmulkintos petražolės ir kalendros žalumynai;
  • Rudasis cukrus;
  • Citrinų sultys;
  • Druska, malti juodieji pipirai.

Visus ingredientus sudėkite į puodą ir ant silpnos ugnies virkite, kol sutirštės. Jei nėra laiko vargti su pomidorais, galite pasigaminti greitesnį variantą, naudodami vandenyje atskiestą pomidorų pastą. Net ir paprastą kečupą galima padaryti skanesnį, jei likus 15 minučių iki patiekimo į jį įdėsite česnako, šviežių žolelių ir prieskonių.

Chimichurri

Ryškus ir sveikas žalias padažas iš Lotynų Amerikos naudojamas tiek marinatui, tiek paruoštiems kebabams patiekti. Padažui reikės:

  • Smulkiai supjaustyti petražolių žalumynai;
  • Susmulkintas česnakas;
  • Alyvuogių aliejus;
  • raudonėlis;
  • Acto, kuris gali būti raudonas arba baltas.

Tai pagrindiniai padažo ingredientai, tačiau į naminį chimichurri taip pat galima dėti kalendros, aitriosios paprikos, citrinos sulčių, čiobrelių, paprikų ir mėsingų pomidorų.

Visus kietuosius ingredientus reikia susmulkinti ir gerai išmaišyti, o skystuosius ingredientus, pavyzdžiui, aliejų, actą ir citrinos sultis, supilti į indą. Padažo nereikia plakti trintuvu, nes chimichurri tekstūra turi būti nelygi.. Po to padažą dvi valandas palaikykite kambario temperatūroje ir patiekite.

 

Parašykite komentarą