Kas tinka su rabarbarais ?

Ieškote geriausių rabarbarų derinių ? Galbūt norite pakeisti rabarbarų pyragą, o gal norėtumėte pasigaminti rabarbarų šerbetą, kas žino?

Bet kokiu atveju turėtumėte žinoti, kad rabarbarai yra labai universalūs. Tai daržovė, bet žmonės ją naudoja labiau kaip vaisių nei bet ką kitą.

Todėl galite įsivaizduoti, kiek daug galimybių turite. Vis dėlto pateiksime jums keletą idėjų, su kuo derinti rabarbarus. Galbūt atrasite ką nors naujo ir įdomaus !

what goes with rhubarb

Kas tinka prie rabarbarų ?

Rabarbarų skonis rūgštus, šiek tiek saldus, puikiai dera su braškėmis, miško vaisiais, ananasais, mangais, persikais, abrikosais, nektarinais, obuoliais, cinamonu, karamele, vanile, medumi, klevų sirupu, sviestu ir grietinėle. Rabarbarai taip pat puikiai dera su žvėriena, pavyzdžiui, antiena, žąsiena, jautiena, kalakutiena ar elniena.

Rabarbarus galite išbandyti su bet kokiu skonio deriniu. Bet kuriam patiekalui jis suteikia kartumo ir labai lengvo kartumo, todėl juo galima subalansuoti pernelyg saldų patiekalą ar vaisių.

Koks rabarbarų skonis?

Rabarbarų skonis labai panašus į rauginto žaliojo obuolio, bet ne toks saldus. Taigi pagalvokite, kur paprastai naudojate žaliuosius obuolius. Karameliniai obuoliai ? Obuolių pyragas? Salotoms? raugintam padažui prie mėsos?

Rabarbarus gana sunku valgyti vienus, todėl beveik visada reikia pridėti šiek tiek cukraus ar kokio nors saldiklio. Rabarbarus galima pasaldinti ir be cukraus, įdedant medaus, klevų sirupo, agavų nektaro ar kt. Net jei rabarbarus naudojate pikantiškiems patiekalams, galite įberti tik žiupsnelį cukraus.

Pirkdami rabarbarus įsitikinkite, kad perkate pačius stambiausius ir blizgančius stiebus. Jie turi būti raudoni ir šiek tiek saldūs. Kai kurių rūšių rabarbarai nėra labai raudoni ir jų koteliuose lieka šiek tiek žalios spalvos, bet tai nieko blogo.

Taip pat skaitykite: Kada yra rabarbarų sezonas?

Vaisiai, kurie dera su rabarbarais

Prie rabarbarų geriausiai tinka saldžiausi arba bent jau labai stipraus skonio vaisiai. Taigi galite išbandyti:

braškes – klasika ne veltui
miško vaisius – gervuoges, mėlynes, avietes, bet ką, ką mėgstate.
ananasai šiek tiek sumažins rabarbarų rūgštumą
mangas yra šiek tiek rūgštokas, bet labai aromatingas
persikai, abrikosai, nektarinai yra skanūs ir vasariški, kaip ir rabarbarai.
obuoliai yra puikus pasirinkimas, tačiau jie turi savo rūgštumą, todėl juos naudokite su daug tešlos arba tešlos
Rabarbarų deriniams tikrai nėra galo. Jei norite išlaikyti raudonąją temą, taip pat galite išbandyti vyšnias, trešnes arba spanguoles.

rhubarb strawberry

Pikantiški rabarbarų deriniai

Geras pikantiškas rabarbarų derinys – su žvėriena, raudona mėsa. Rūgštūs ir šiek tiek saldūs rabarbarai gali išraiškingai perteikti ryškų žvėrienos ar avienos skonį arba net švelnesnę mėsą, pavyzdžiui, kalakutieną.

Šiuo tikslu rabarbarus naudokite taip pat, kaip ir spanguolių padažą. Paruošimo veiksmai yra lygiai tokie patys.

Kitas variantas – rabarbarus, supjaustytus plonais griežinėliais arba mažais kubeliais, naudoti salotoms. Rekomenduojame tarp ingredientų naudoti stiprius skonius, pavyzdžiui, parmezaną, mėlynąjį sūrį, prosciutto, kad rabarbarai turėtų prieš ką atsilaikyti.

Taip pat skaitykite: Kokia rabarbarų dalis valgoma?

Į ką dėti rabarbarus ?

Rabarbarų galima dėti į viską, į ką paprastai dedate vaisių. Rabarbarai puikiai tinka pyragams, pyragams, kokteiliams, uogienėms, konservams ir net želė.

rhubarb cake

Rabarbarų galite dėti į vaisių salotas arba pikantiškas salotas, kaip aprašyta pirmiau. Vienintelis įspėjimas – atsižvelgti į jų traškumą. Rabarbarai yra labai traškios daržovės ir vaisiai, todėl jie suteikia daug tekstūros.

Dėl šios priežasties dauguma žmonių mėgsta rabarbarus naudoti maistui ar saldumynams, kuriems reikia vaisius išvirti. Taigi rabarbarai puikiai tiktų įdarams, pavyzdžiui, pyragų įdarams. Karštis rabarbarus suminkštins, o papildomas saldumas išryškins natūralų jų skonį.

Turbūt pats paprasčiausias rabarbarų ir braškių derinys. Paprastai tai būna pyrago įdaras, ir tai puikus žingsnis visiems, kurie norėtų pirmą kartą išbandyti rabarbarus. Vieną iš geriausių receptų rasite čia, ir jame rasite viską, ką reikia žinoti apie rabarbarų naudojimą pyragui.

Ar galima rabarbarus valgyti žalius ?

Taip, galima valgyti žalius rabarbarus. Kadangi jis yra šiek tiek saldus, pirmiausia pastebėsite rabarbarų rūgštumą. Rekomenduojame žalius rabarbarus derinti su saldžiu padažu ar padažu , arba bent jau paprastu cukrumi. Kiti variantai: medus, klevų sirupas, „Nutella” arba bet kas, kas, jūsų manymu, gali tikti.

Kitas variantas – supjaustykite rabarbarus ir įmaišykite į kokteilį. Blenderis pasirūpins rabarbaruose esančiomis skaidulomis, o jūs galėsite viską išgerti. Rekomenduojame rabarbarų, nektarinų, šiek tiek cukraus, morkos ir pagal poreikį vandens derinį.

Rabarbarai tikrai skanūs, tačiau jiems reikia šiek tiek padėti saldumo skyriuje. Tiesa, jis turi savo saldumo, tačiau jo nepakanka. Kartumo natą suteikia bet kuriam receptui, tikrai pagyvins visą patiekalą.

Juk kai kurie receptai ar patiekalai yra tiesiog per daug „sunkūs” ar sotūs, o jums reikia kažko vaisiško ir rūgštaus, kad visa tai perskrosti.

Išvada

Tikiuosi, kad šis straipsnis padės jums sužinoti, kokie yra geriausi skonių deriniai, kad rabarbarai būtų geriausi. Tai labai universali daržovė, kuri naudojama labiau kaip vaisius, todėl su ja gali derėti daugybė dalykų.

Parašykite komentarą