karsti sumustiniai su kiausiniu

britų mėsos pyragai

Britų porcijiniai mėsos troškinio pyragėliai – porcijiniai pyragėliai su pikantiškais įdarais yra tipiškas užeigos maistas. Įdarai būna skirtingi, tačiau tešla beveik visada būna aliejinga karštame vandenyje. Ji būna trapi ir skani, taip pat labai lanksti ir tokia tvirta, kad atlaiko sunkų ir sultingą mėsos įdarą. Pyragai kepami be formos, vertikalias sieneles pakeliant išilgai specialaus medinio ruošinio. Tiems, kurie šiuos pyragus kepa pirmą kartą, rekomenduojame naudoti vienkartines aliuminio folijos keksiukų formeles.

Ingredientai

  • 6-8 6 cm skersmens pyragaičių

Tešlai:

  • Miltų: 230 g miltų
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 2 šaukšteliai cukraus pudros
  • 1 kiaušinio trynio
  • 100 g vandens
  • 80 g sviesto

Įdarui:

  • augalinio aliejaus: 1 valgomasis šaukštas.
  • 450 g maltos jautienos
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 nedidelė morka
  • 3 valg. šaukštai žaliųjų žirnelių (atšildytų)
  • ¼ šaukštelio malto muskato riešuto
  • 4 šaukštai sultinio arba vandens
  • 1 šaukštelis Vorčesteršyro padažo
  • Druskos pagal skonį
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Kaip paruošti britiškus mėsos troškinio pyragus, paprastas receptas žingsnis po žingsnio

  1. Įdarui smulkiai supjaustytus svogūnus ir morkas pamirkykite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite maltą mėsą, maišydami kepkite 5-7 min. Sudėkite žirnelius ir sultinį. Virkite dar porą minučių. Nuimkite nuo ugnies, pagardinkite prieskoniais ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. ⠀ Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska ir cukrumi.
  2. Įmaišykite trynį. Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite vandens ir kubeliais supjaustyto sviesto mišinį. Plona srovele supilkite jį į miltus, maišydami mentele. Išmaišykite iki vientisos masės. Padalykite tešlą į 6-8 dalis. Iš kiekvieno jų atskirkite po 1/3 kepurėlių, suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve. ⠀
  3. Darbo paviršių lengvai patepkite augaliniu aliejumi. Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite į apvalų 2,5-3 mm storio pyragą ir išklokite juo formos vidų, uždarydami dugną ir šonus. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių. ⠀ Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. ⠀
  4. Paskirstykite įdarą formelėse, uždarykite dangteliais, išsuktais iš pasiliktos tešlos. Sujunkite tešlos kraštus, dangtelio centre padarykite skylutę garams išeiti. Dangtelius patepkite lengvai išplaktu kiaušiniu. ⠀ Pyragėlius kepkite 40-45 minutes, kol taps auksinės spalvos. Patiekite karštus.

Parašykite komentarą