Karamelinis mergaitės tortas

Karamelinis mergaitės tortas – skanus, švelnus ir saikingai saldus desertas. Pagrindinė šio pyrago ypatybė yra ta, kad pyrago tešla užmaišoma su virintu sutirštintu pienu. Tešla nėra labai tiršta, todėl pyragėliai formuojami šaukštu. Tačiau yra nemažai šio torto kremo ir vartų variantų. Klasikiniame recepte naudojama minkšta karamelė ir plakta grietinėlė. Siūlau pasigaminti plaktos grietinėlės ir varškės kremo, kuris yra purus, jis įmirkys pyragaičius ir papildomai impregnuoti nereikės. Šis pyrago „Karamelinė mergaitė” variantas dėl savo puikaus skonio neseniai tapo gana populiarus, todėl džiaugiuosi galėdamas pasidalyti receptu!

Sudedamosios dalys

Karameliniam mergaitės pyragui paruošti reikės:

  • Tešlai:
  • virtas sutirštintas pienas – 1 stiklainis;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • sviestas – 100 gr;
  • miltai – 160 gr;
  • kepimo miltelių – 12 gr.
  • Kremui:
  • plaktos grietinėlės – 300 ml;
  • cukraus pudros – 100 gr;
  • varškės sūris – 140 gr.

Metodas

  1. Paruoškite pyragui skirtus produktus.
  2. Pirmiausia užminkykite tešlą, tam reikia pakankamai giliame dubenyje sumaišyti virtą sutirštintą pieną ir žalius kiaušinius, išmaišyti plaktuvu. Sviestą ištirpinkite, kol taps skystas, tačiau sviestas neturi būti karštas.
  3. Į kondensuoto pieno ir kiaušinių mišinį supilkite ištirpintą sviestą ir vieliniu plakikliu išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Suberkite miltus (aš miltus persijojau per sietelį) ir kepimo miltelius.
  5. Sumaišykite tešlą vieliniu plakikliu, kad ji būtų tiršta kaip grietinė.
  6. Kepimo skardą išklokite pergamentu (arba teflono kilimėliu). Ant kepimo skardos uždėkite pyrago formos žiedą (arba kraštus). Pasirinkite torto skersmenį, man jis yra 18 cm. Į žiedo vidų šaukštu įberkite tešlos, tolygiai paskirstykite ir nuimkite žiedą. Vienam pyragui gavau 2 šaukštus tešlos. Taip atrodo plutelės prieš kepimą.
  7. Kepkite pluteles 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes. Plutelės yra gana plonos, todėl orkaitėje jų neperkepkite. Iš viso pagaminau 8 pyragėlius.
  8. Taip iškepkite visus pyragėlius ir leiskite jiems visiškai atvėsti. Nedėkite plutų viena ant kitos! Norėdami pagaminti kremą, atvėsusią grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standumo, tada sudėkite varškę ir mentele išmaišykite iki vientisos masės. Prieš tai varškę ištraukite iš šaldytuvo, kad ji taptų minkšta.
  9. Norėdami surinkti tortą „Karamelinė mergaitė”, ant lėkštės (arba lentynos) uždėkite žiedą arba torto skardos kraštą, arba naudokite acetato plėvelę. Išdėliokite tortą, tada jį aptepkite kremu, pakaitomis dėliodami tortą ir kremą, kad tortas būtų visas.
  10. Paskutinis sluoksnis – kremas. Uždenkite pyragą maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį.
  11. Kitą dieną nuimkite foliją ir apvadus. Papuoškite karamelinį mergaitės tortą pagal pageidavimą. Susmulkinau porą „Savoyardi” sausainių lazdelių ir apibarsčiau pyrago šonus. Viršų papuošiau mergele ir pabarstukais. Pasitelkite fantaziją ir papuoškite tortą pagal savo skonį. Sukūrėte tokį aukštą ir gražų tortą.
  12. Pažiūrėkite, koks gražus jis yra nupjautas. Lengviausias ir subtiliausias tortas „Karamelinė mergaitė” papuoš bet kokį arbatos vakarėlį arba bus puikus šventinio stalo desertas.
  13. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą