Kalmarų Salotos

15 paprastų ir skanių kalmarų salotų

Idealūs deriniai su šviežiais ir marinuotais agurkais, sūriu, korėjietiškomis morkomis ar grybais.

Kalmarai yra sotus, bet kartu ir dietinis produktas: 100 g jų yra net 16 g baltymų ir tik 92 kcal. Apie tai, kaip lengva išvalyti ir tinkamai išvirti kalmarus, skaitykite čia . Tačiau kokias salotas galima pasigaminti iš paruoštų virtų, rūkytų ar konservuotų vėžiagyvių.

1. Salotos su kalmarais ir šviežiais agurkais

Gaminimo laikas : 10 min.

Ingredientai

  • 2 kalmarų skerdenos;
  • 2 nedideli agurkai;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • druskos ir juodųjų maltų pipirų – pagal skonį;
  • 2 kiaušiniai, nebūtinai

Gaminimas

Išvirkite kalmarus ir supjaustykite juos juostelėmis. Nuplaukite ir supjaustykite agurkus. Nuluptą svogūną (geriausia saldųjį salotinį) supjaustykite pusžiedžiais. Sumaišykite visus ingredientus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir salotas užpilkite grietine. Galite įdėti virtų kiaušinių .

2. Salotos su kalmarais ir marinuotais agurkais

Gaminimo laikas : 15 min.

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai;
  • 2 kalmarų skerdenos;
  • 2 maži marinuoti agurkai;
  • 1 svogūnas;
  • žaliųjų svogūnų – pagal skonį;
  • 2 šaukštai majonezo;
  • druskos ir juodųjų maltų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Pirmiausia įdėkite kietai virtus kiaušinius. Tuo metu supjaustykite kalmarų karkasus ir marinuotus agurkus juostelėmis (geriau išspausti skysčio perteklių).

Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį pusžiedžiais. Susmulkinkite žaliąjį svogūną. Kiaušinius nulupkite, atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka.

Sudėkite visus ingredientus, salotas pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Pagardinkite majonezu, geriausia naminiu .

3. Kiaušinių salotos su kalmarais

Gaminimo laikas : 12 minučių.

Ingredientai

  • 1 kalmarų skerdenos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 šaukštai majonezo;
  • druskos ir juodųjų maltų pipirų – pagal skonį;
  • 1 agurkas – nebūtina.

Gaminimas

Išvirkite kalmarus ir kiaušinius. Pirmuosius supjaustykite žiedais arba juostelėmis, antruosius – stambiais kubeliais. Įdėkite majonezo, druskos, pipirų ir išmaišykite. Į salotas galima įdėti agurko.

Kiaušiniai puikiai dera su kalmarais. Jei salotose yra šių ingredientų, subtilus skonis garantuotas. Šį receptą galima papildyti konservuotais kukurūzais – bus dar skaniau.

4. Kalmarų ir lydyto sūrio salotos

Gaminimo laikas : 15 min.

Ingredientai

  • 2 kalmarų skerdenos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 100 g lydyto sūrio;
  • 1 ryšulėlis petražolių;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 3 šaukštai majonezo;
  • kaparėlių – nebūtina;
  • 1 svogūnėlis – nebūtina.

Gaminimas

Šioms salotoms tinka ir virti, ir rūkyti kalmarai. Juos reikia supjaustyti juostelėmis arba žiedais. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais. Atšaldytą lydytą sūrį sutarkuoti stambia tarka, petražoles smulkiai sukapoti, sutrinti česnako skilteles.

Kai visi ingredientai paruošti, juos sumaišykite ir salotas pagardinkite majonezu. Patiekalą galite papildyti kaparėliais ir svogūnais.

5. Salotos su kalmarais ir obuoliais

Gaminimo laikas : 15 min.

Ingredientai

  • 3 kalmarų skerdenos;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 šviežias agurkas;
  • 1 žalias obuolys;
  • 1 citrina;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • petražolių, krapų, bazilikų.

Gaminimas

Kol verda kiaušiniai, išvirkite ir supjaustykite kalmarus žiedais. Agurką supjaustykite nedidelėmis juostelėmis arba sutarkuokite stambia tarka. Tą patį padarykite ir su obuoliais. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Kietai virtus kiaušinius sutrinkite šakute.

Paruoškite padažą. Vienos nedidelės citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Kad būtų aštriau, galite įpilti vieną valgomąjį šaukštą sojų padažo arba porą šaukštelių grūdėtųjų garstyčių.

Padažą išmaišykite ir sumaišykite salotas . Leiskite joms šiek tiek pravėsti ir patiekite į stalą.

6. Salotos su kalmarais ir kiniškais kopūstais

Gaminimo laikas : 15 minučių.

Ingredientai

  • 3 kalmarų skerdenos;
  • ½ Pekino kopūsto galvos;
  • 2 pomidorai;
  • 2 paprikos;
  • 1-2 agurkai;
  • petražolių ir kitų žolelių;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir juodųjų maltų pipirų – pagal skonį;
  • konservuotų midijų ar kitų jūros gėrybių – nebūtina.

Gaminimas

Virtus kalmarus, pomidorus, kininius kopūstus, nuluptas paprikas supjaustykite juostelėmis. Salotos bus gražesnės, jei paprikos bus įvairiaspalvės. Supjaustykite agurkus ir prieskonines žoleles.

Sumaišykite visus ingredientus, įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir pipirų. Kai kurie žmonės šias salotas mėgsta gardinti jogurtu arba grietine. Jei pageidaujama, galima pridėti kitų jūros gėrybių.

7. Kalmarų ir korėjietiškų morkų salotos

Gaminimo laikas : 10 min.

Ingredientai

  • 200 g korėjietiškų morkų;
  • 2 kalmarų skerdenos;
  • 1 svogūnas;
  • 3 šaukštai sojų padažo;
  • maltų raudonųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Labai greitos salotos, jei turite paruoštų korėjietiškų morkų . Tereikia išvirti ir supjaustyti kalmarus žiedais, nulupti ir pusžiedžiais supjaustyti svogūną.

Sudėkite visus ingredientus į gilų dubenį, įpilkite sojų padažo, įberkite pipirų ir išmaišykite. Salotos bus dar skanesnės, jei paliksite porą valandų pravėsti.

8. Salotos su kalmarais ir burokėliais

Gaminimo laikas : 12 minučių.

Ingredientai

  • 1 nedidelis burokėlis;
  • 3 kiaušiniai;
  • 2 kalmarų skerdenos;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 100 g kietojo sūrio;
  • druskos – pagal skonį;
  • 3 šaukštai majonezo.

Gaminimas

Išvirkite burokėlius, kiaušinius ir kalmarus. Paskutinius du ingredientus supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką smulkiai supjaustykite peiliu arba pertrinkite per presą. Sūrį ir burokėlius sutarkuokite vidutine tarka. Viską sumaišykite viename dubenyje, pasūdykite ir pagardinkite majonezu.

9. Salotos su kalmarais ir grybais

Gaminimo laikas : 10 minučių.

Ingredientai

  • 2 kalmarų skerdenos;
  • 2 švieži agurkai;
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g marinuotų grybų;
  • 2 šaukštai majonezo;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Virtus kalmarus (galima naudoti ir konservuotus) supjaustykite juostelėmis. Tą patį padarykite ir su agurkais. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais. Jei turite didelių grybų, juos taip pat reikėtų supjaustyti.

Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite majonezu. Jei reikia (jei grybai nesuteikia norimo sūrumo), pasūdykite.

Yra šių salotų variantas su šviežiais keptais grybais ir marinuotais agurkais.

10. Salotos su kalmarais ir krabų lazdelėmis

Gaminimo laikas : 10 min.

Ingredientai

  • 2 virtų arba rūkytų kalmarų skerdenos;
  • 200 g krabų lazdelių;
  • 100 g lydyto sūrio;
  • 3 šaukštai majonezo arba grietinės;
  • druskos ir juodųjų maltų pipirų – pagal skonį;
  • 1-2 česnako skiltelės – nebūtina

Gaminimas

Kalmarus supjaustykite juostelėmis. Tą patį padarykite ir su krabų lazdelėmis. Lydytą sūrį sutarkuokite stambia tarka. Taip bus lengviau, jei jie bus gerokai atvėsę.

Sumaišykite supjaustytus kalmarus, krabų lazdeles, sūrį, majonezą arba grietinę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite. Jei mėgstate aštriai, į salotas įberkite česnako.

11. Salotos su kalmarais ir krevetėmis

Gaminimo laikas : 12 min.

Ingredientai

  • 200 g krevečių;
  • 2 kalmarų skerdenos;
  • 2 kiaušiniai;
  • druskos – pagal skonį;
  • 2 šaukštai majonezo.

Gaminimas

Krevetes ir kalmarus nulupkite ir išvirkite. Pastaruosius supjaustykite žiedais, o krevetes, jei jos didelės, perpjaukite į dvi ar tris dalis. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite dideliais kubeliais.

Sumaišykite visus ingredientus, pasūdykite ir salotas apliekite majonezu.

Kartais į jas taip pat dedama alyvuogių, vyšninių pomidorų arba paprikų, o padažui naudojama grietinė, sumaišyta su kečupu.

12. Salotos su kalmarais ir pomidorais

Gaminimo laikas : 10 min.

Ingredientai

  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • 1 valgomasis šaukštas vyno acto;
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako;
  • ½ šaukštelio druskos ir juodųjų pipirų;
  • bazilikų, petražolių ir kitų žolelių – pagal skonį;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 2 kalmarų skerdenos;
  • 50 g alyvuogių;
  • 2 įprasti pomidorai arba 8-10 vyšninių pomidorų;
  • 100 g fetos sūrio.

Gaminimas

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, actą, alyvuogių aliejų, smulkintą česnaką, druską ir pipirus. Užpilkite tai ant susmulkintų žalumynų ir nulupto, kubeliais supjaustyto raudonojo svogūno. Patiekime.

Virtus kalmarus ir alyvuoges supjaustome žiedais. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, įprastus – kubeliais. Taip pat supjaustykite fetos sūrį. Sudėkite šiuos ingredientus su padažu, gerai išmaišykite ir palikite įsigerti.

13. Kalmarų ir avokadų salotos

Gaminimo laikas : 12 min.

Ingredientai:

  • kalmarų skerdenos;
  • 2 avokadai;
  • 2 maži agurkai;
  • petražolių ir kitų žolelių – pagal skonį;
  • 1-2 pomidorai;
  • 2 šaukštai sojų padažo;
  • 1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių;
  • konservuotų jūros gėrybių – nebūtina.

Gaminimas

Virtus kalmarus supjaustykite žiedais. Nulupkite prinokusius avokadus ir supjaustykite kubeliais. Tą patį padarykite ir su šviežiais agurkais. Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Paruoškite padažą: Pomidorus nulupkite ir sutarkuokite, tada sumaišykite su sojų padažu ir garstyčiomis. Jei nėra šviežių pomidorų, naudokite pomidorų pastą.

Sumaišykite kalmarus su avokadais ir žolelėmis ir užpilkite gautu padažu. Galima dėti į salotas ir kitas jūros gėrybes.

14. Tailandietiškos salotos su kalmarais

Gaminimo laikas : 20 min.

Ingredientai

  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 nedidelė aitrioji paprika;
  • ¹⁄₂ citrinos;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • druskos – pagal skonį;
  • 3 kalmarų skerdenos;
  • ½ Pekino kopūsto galvos;
  • 1 svogūnas;
  • 1 šviežia imbiero šaknis;
  • 1 ryšulėlis žaliųjų svogūnų.

Gaminimas

Paruoškite padažą: sutrinkite per presą pertrintą česnaką iki pastos su čili pipirais. Dirbdami su pastarąja būkite atsargūs: aštrios paprikos gali nudeginti odą. Įpilkite citrinos sulčių, cukraus ir druskos. Išmaišykite ir palikite padažą 10-15 minučių pastovėti.

Tuo metu išvirkite ir supjaustykite kalmarus žiedais, susmulkinkite kopūstus, nulupkite ir supjaustykite svogūnus pusžiedžiais, susmulkinkite imbierą . Jei nėra šviežios imbiero šaknies, naudokite maltą imbierą. Susmulkinkite žaliąjį svogūną.

Sumaišykite visus ingredientus ir užpilkite iš anksto paruoštu padažu.

15. Salotos su kalmarais, kukurūzais ir sūriu

Gaminimo laikas : 20 min.

Ingredientai

  • 3 kiaušiniai;
  • 2 kalmarų skerdenos;
  • 150 g kietojo sūrio;
  • 200 konservuotų kukurūzų;
  • druskos – pagal skonį;
  • majonezo – pagal skonį.

Gaminimas

Kiaušinius virkite kietai apie 10 minučių, atvėsinkite ir nulupkite. Išvirkite kalmarus. Kiaušinius supjaustykite kubeliais, kalmarus – juostelėmis. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite kukurūzus, druską, majonezą ir išmaišykite.

Parašykite komentarą