Kaip virti krevetes? 5 dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti
Krevetės yra skanios ir sveikos jūros gėrybės, pasižyminčios gardžia dietine mėsa. Jos gaminamos lengvai ir greitai, svarbiausia – žinoti kai kuriuos niuansus, ir tada nebus sunku paruošti jūros gėrybių skanėstą!
Būtina atitirpinti Šaldytas jūros gėrybes – pirmiausia turite atitirpinti, nes jei iš šaldiklio jas iš karto įmesite į verdantį vandenį, jos išvirs netolygiai. Siūlome jums 2 būdus, kaip tinkamai atitirpinti:
1 variantas: ant šaldytuvo lentynos, o paskui kambario temperatūroje.
2 variantas: užpilti vėsiu vandeniu
Virti galima tik šviežiai užšaldytus produktus Virtos užšaldytos krevetės yra paruoštos valgyti: jos išverdamos jūros vandenyje žvejų laive, todėl jas galima valgyti vos atitirpusias. O nuplikymas karštu sūrymu padės sušilti ir suteiks pikantiško aromato.
Valyti ar nevalyti? Žinoma, nevalytos virtos krevetės yra skanesnės ir aromatingesnės: pirma, dėl galvų ir kiautų sultinys tampa sodresnis, o vėžiagyviai įgauna nepakartojamą skonį ir aromatą, antra, chitino sluoksnis apsaugo švelnią mėsą nuo druskos pertekliaus, todėl ji išlieka minkšta ir šiek tiek saldi .
Mes nevirškiname! Svarbu, kad delikatesas nebūtų ilgai kaitinamas, kad mėsa neprarastų švelnumo ir sultingumo. Mažoms krevetėms reikia minutės, vidutinėms – 1-2, o didelėms – 2-3, priklausomai nuo dydžio. Tuo pat metu virimo laikas paprastai skaičiuojamas ne nuo to momento, kai vanduo užverda, o nuo to momento, kai krevetės įmetamos į vandenį. Daugelis žmonių daro klaidą: bijodami neišvirti produkto, jie pailgina virimo laiką, tačiau kadangi atvėsimas neįvyksta iš karto, baltymai dar kurį laiką koaguliuoja. Norėdami sustabdyti šį procesą, trumpam padėkite virtas krevetes ant ledo. * Beje, kai kurias šviežiai užšaldytas krevetes, pavyzdžiui, Botan ir Ama Ebi, gurmanai valgo žalias, tik atšildytas ir, jei reikia, apšlakstytas sūrymu, kad galėtų visiškai mėgautis jų unikaliu, terminio apdorojimo nepaliestu skoniu.
Daugiau skonio! Žanro klasika – virimas jūros vandenyje, o jo nesant – paprastame, pridėjus jūros druskos. Nuluptų krevečių 1 litrui įdėkite 1 valgomąjį šaukštą, neluptų – 1,5, o vandens imama dvigubai daugiau nei jūros gėrybių. Daugiau skonio ir aromato padės suteikti prieskoniai: krapai, gvazdikėliai, kvapieji pipirai, kalendra, lauro lapai, česnakai, imbieras arba specialūs prieskoniai jūros gėrybėms – viskas priklauso nuo individualių skonio preferencijų. Šiek tiek rūgštumo nesunku pasiekti į sūrymą įpylus pusę citrinos arba porą šaukštų pomidorų pastos.
Ir iš tiesų, štai jis – visiškai paprastas ir neįtikėtinai lengvas virtų krevečių receptas:
Ingredientai
- Šviežios šaldytos krevetės1 kg
- Druskos ir prieskonių pagal skonį
Virimas
1 veiksmas: Atšildykite šviežiai šaldytas krevetes
2 veiksmas: Užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį
3 veiksmas: Panardinkite vėžiagyvius į verdantį sūrymą ir virkite 1-5 min.
4 veiksmas: Patiekite ir mėgaukitės puikiai išvirtomis krevetėmis!