kaip marinuoti lasisa

Klasikinė lazanija

Šią paprastą naminę lazaniją paruoškite iš anksto ir neišvirusią laikykite šaldiklyje, kai prireiks įtemptą savaitę. Tada tiesiog kepkite dar 45 min.

Ingredientai

  • 2 alyvuogių aliejaus ir šiek tiek patiekalui
  • 750 g liesos jautienos faršo
  • 90 g prosciutto kumpio pakuotės
  • pomidorų padažas
  • 200 ml karšto jautienos sultinio
  • šiek tiek tarkuoto muskato riešuto
  • 300 g pakuotės šviežių lazanijos lakštų
  • baltojo padažo
  • 125 g plonomis juostelėmis suplėšytos mocarelos

Metodas

  1. Mėsos padažui gaminti keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir kepkite 750 g liesos jautienos maltos mėsos dviem dalimis apie 10 min., kol apskrus.
  2. Smulkiai supjaustykite 4 griežinėlius prosciutto iš 90 g pakuotės ir įmaišykite į mėsos mišinį.
  3. Užpilkite 800 g passatos arba pusę mūsų pagrindinio pomidorų padažo recepto ir 200 ml karšto jautienos sultinio. Įberkite truputį tarkuoto muskato riešuto ir pagardinkite prieskoniais.
  4. Užvirkite ir virkite 30 min., kol padažas taps sodrus.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180C/fan/160C/gas 4 ir lengvai patepkite aliejumi orkaitėje kepamą indą (maždaug 30 x 20 cm).
  6. Į indą šaukštu supilkite trečdalį mėsos padažo, tada uždenkite šviežiais lazanijos lakštais iš 300 g pakuotės. Apšlakstykite maždaug 130 g paruošto arba naminio baltojo padažo.
  7. Kartokite, kol turėsite 3 sluoksnius makaronų. Užpilkite likusiais 390 g baltojo padažo, stengdamiesi, kad nesimatytų per jį kyšančių makaronų.
  8. Ant viršaus užbarstykite 125 g suplėšytos mocarelos.
  9. Ant viršaus išdėliokite likusį prosciutto. Kepkite 45 minutes, kol viršus ims burbuliuoti ir lengvai paruduos.

Parašykite komentarą