Klasikinė lazanija
Šią paprastą naminę lazaniją paruoškite iš anksto ir neišvirusią laikykite šaldiklyje, kai prireiks įtemptą savaitę. Tada tiesiog kepkite dar 45 min.
Ingredientai
- 2 alyvuogių aliejaus ir šiek tiek patiekalui
- 750 g liesos jautienos faršo
- 90 g prosciutto kumpio pakuotės
- pomidorų padažas
- 200 ml karšto jautienos sultinio
- šiek tiek tarkuoto muskato riešuto
- 300 g pakuotės šviežių lazanijos lakštų
- baltojo padažo
- 125 g plonomis juostelėmis suplėšytos mocarelos
Metodas
- Mėsos padažui gaminti keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir kepkite 750 g liesos jautienos maltos mėsos dviem dalimis apie 10 min., kol apskrus.
- Smulkiai supjaustykite 4 griežinėlius prosciutto iš 90 g pakuotės ir įmaišykite į mėsos mišinį.
- Užpilkite 800 g passatos arba pusę mūsų pagrindinio pomidorų padažo recepto ir 200 ml karšto jautienos sultinio. Įberkite truputį tarkuoto muskato riešuto ir pagardinkite prieskoniais.
- Užvirkite ir virkite 30 min., kol padažas taps sodrus.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C/fan/160C/gas 4 ir lengvai patepkite aliejumi orkaitėje kepamą indą (maždaug 30 x 20 cm).
- Į indą šaukštu supilkite trečdalį mėsos padažo, tada uždenkite šviežiais lazanijos lakštais iš 300 g pakuotės. Apšlakstykite maždaug 130 g paruošto arba naminio baltojo padažo.
- Kartokite, kol turėsite 3 sluoksnius makaronų. Užpilkite likusiais 390 g baltojo padažo, stengdamiesi, kad nesimatytų per jį kyšančių makaronų.
- Ant viršaus užbarstykite 125 g suplėšytos mocarelos.
- Ant viršaus išdėliokite likusį prosciutto. Kepkite 45 minutes, kol viršus ims burbuliuoti ir lengvai paruduos.