Jūrinė jūrų velniava vasaros pomidorų padaže
Ingredientai:
- 500 g jūrų gėrybių (krevetės, kalmarai, moliuskai)
- 600 g prinokusių pomidorų
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 3-4 česnako skiltelės
- 1 raudona paprika
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto baziliko
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto oregano
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios petražolės (patiekimo dekoravimui)
- Citronas (patiekimo dekoravimui) 🍋
Paruošimas:
1. Pasiruošimas ingredientams
Pirmiausia, kruopščiai nuplaukite jūrų gėrybes po šaltu vandeniu. Jei naudojate šaldytas gėrybes, jas reikia iš anksto atšildyti. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir raudoną papriką. Pomidorus galima supjaustyti kubeliais arba naudoti trintuvą ir paruošti pomidorų tyrę 👩🍳.
2. Pamatinio padažo paruošimas
Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų vidutinėje temperatūroje. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps skaidrus. Tada pridėkite česnaką ir raudoną papriką, ir kepkite dar 2-3 minutes, kol daržovės suminkštės.
3. Pomidorų padažo paruošimas
Į keptuvę įdėkite pomidorų pastą ir pamaišykite, kad ji būtų tolygiai paskirstyta. Tada pridėkite supjaustytus pomidorus. Leiskite padažui virti 10-15 minučių, kol jis šiek tiek sutirštės. Pridėkite džiovintą baziliką, džiovintą oragano, druską ir pipirus, ir pamaišykite.
4. Jūrų gėrybių pridėjimas
Į padažą pridėkite paruoštas jūrų gėrybes. Virkite dar 5-7 minutes, kol gėrybės pasidarys minkštos ir gražiai iškeps. Būkite atsargūs, kad nepervirtumėte jūrų gėrybių, kad jos nepastambėtų 🦐.
5. Patiekimas
Jūrinę velniavą patiekite karštą, apibarstyta šviežiomis petražolėmis. Mėgaukitės su citrinos skiltelėmis, kad suteiktumėte patiekalui gaivumo. Derinkite su šviežia bandelė arba makaronais 🍝.
Skanaus! 🌊🍅