DARŽOVIŲ TROŠKINYS IŠ CUKINIJŲ BULVIŲ KOPŪSTŲ KEPTUVĖJE
Skanu, sveika, nebrangu. Paprasta ir greita! Daržovių troškinys iš cukinijų, bulvių ir kopūstų keptuvėje – geriausias pasirinkimas vakarienei ar pietums. Šis kvapnus patiekalas patiks visai šeimai, o gaminimo procesas nesudėtingas. Produktų rinkinį galima keisti pagal savo skonį, pavyzdžiui, pridėti paprikų arba baklažanų.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Vanduo – 250 ml
- Bulvės – 4 vnt.
- Pomidorai – 2 vnt.
- Cukinija (vidutinė) – 1 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Česnakas – 1 vnt.
- Baltagūžiai kopūstai (1/4 vidutinio dydžio galvos) – 0,4 vnt.
- pomidorų pasta – 2 valgomieji šaukštai
- Saulėgrąžų aliejus – 3 valgomieji šaukštai.l
- Petražolės – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – skonis
- Druska – pagal skonį
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip pasigaminti daržovių troškinį su cukinijomis bulvėmis ir kopūstais? Paruoškite ingredientus. Nuplaukite ir nuvalykite visas recepte išvardytas daržoves.
- Morką supjaustykite plonais pusžiedžiais.
- Vidutinio dydžio cukiniją taip pat supjaustykite pusžiedžiais. Jaunų vaisių lupti nereikia. Vyresnius, subrendusius vaisius nulupkite, supjaustykite ir išimkite sėklas.
- Nulupkite kopūsto galvą nuo gležnų patamsėjusių viršutinių lapų. Nupjaukite ketvirtadalį ir smulkiai supjaustykite peiliu arba virtuviniu kombainu. Likusią kopūsto dalį suvyniokite į maišelį ir padėkite laikyti į šaldytuvą.
- Nuo pomidorų pašalinkite odelę. Norėdami tai padaryti, vaisiaus paviršiuje padarykite kryžminius pjūvius. Jas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 2-3 minutes. Tada vandenį nusunkite ir peiliu lengvai pašalinkite odelę. Minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.
- Nuluptas bulves supjaustykite maždaug 3-5 mm storio griežinėliais. Pjaustant griežinėliais patogu naudoti specialią tarką arba kombainą, tada bulvių plokštelės išeis vienodai plonos ir tikslesnės.
- Į keptuvę supilkite rafinuotą augalinį aliejų su aukšta dūmų temperatūra. Gerai įkaitinkite. Sudėkite morkas ir cukinijas. Kepkite maišydami 5 minutes, kol morkos suminkštės.
- Į keptuvę sudėkite kopūstus, bulves ir pomidorus. Maišydami virkite 2 minutes. Nebūtina uždengti dangčiu, nes kopūstai bus troškinti, o ne troškinti.
- Pomidorų pastą atskieskite 250 ml virinto šalto vandens ir supilkite į keptuvę su daržovėmis. Išmaišykite turinį.
- Troškinkite troškinį ant silpnos ugnies, kol bulvės ir kopūstai suminkštės, maždaug 25 minutes. Pabaigoje įdėkite per spaudyklę pertrintą česnaką, druskos ir pipirų pagal skonį. Troškinant kopūstai atiduoda pakankamai sulčių, tačiau jei matote, kad keptuvėje yra labai mažai skysčio, įpilkite truputį virinto karšto vandens (apie 1-2 valgomuosius šaukštus). Maišykite turinį, kad kopūstai nesudegtų.
- Patiekalą troškinkite dar 1-2 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Prieš patiekdami galite pabarstyti smulkintomis žolelėmis (krapais, petražolėmis, žaliųjų svogūnų plunksnomis). Daržovių troškinį patiekite karštą.
Be pomidorų, galite įdėti žiedais ar griežinėliais supjaustytų paprikų. Jei norite, supjaustykite svogūnus pusžiedžiais arba nedideliais kubeliais ir pakepinkite juos keptuvėje, kol taps skaidrūs. Tada sudėkite morkas ir kt.
Jei norite, kad troškinys būtų sotesnis, likus 10-15 min. iki virimo pabaigos įdėkite 1-2 apskritimais supjaustytas dešreles.