Jemaychu blinay (blyneliai)

Karštas virtas bulves sutrinkite, atvėsinkite, sudėkite kiaušinius, druską, krakmolą ir išmaišykite. Gauta masė supjaustoma ovalo formos blynais, įdaru įdaru iš vidaus, apvoliojama miltuose ir kepama įkaitintuose riebaluose. Padarykite maltinukus, supjaustykite mėsą 50-100 g gabaliukais, apkepkite, suberkite kepintus svogūnus, druską, pakepintus miltus, truputį sultinio ir troškinkite, kol bus paruošta. Atvėsinkite troškintą mėsą, sumalkite kartu su svogūnais, supilkite padažą, išmaišykite ir užvirinkite. Patiekdami apipilkite blynus padažu.

Produktai Jemaychu blinay (blyneliai)

bulvės 220 g
kiaušiniai 0,25 vnt.
bulvių miltai 7 g
druska 1 g
maltai mėsai
jautiena 70 g
miltai 1,5 g
svogūnai 4 g
miltų kepimo riebalai 1 g
maltos mėsos kepimo riebalai 2 g
pipirų pagal skonį
druska 1 g
miltai kepimui 6 g
kepimo riebalai 10 g
Padažui
grietinė 20 g
sviestas 10 g

Parašykite komentarą