Itališkas citrinų likeris „Lemoncello

Norėčiau pristatyti tikrą itališką citrinų likerį „Limoncello”, gaminamą pagal Kampanijos regiono receptą iš citrinų žievelių.

Produktai Itališkas citrinų likeris „Lemoncello

Vidutinio dydžio geltonos citrinos su lygia žievele – 10-12 vnt.
Etilo alkoholis – 1 litras
granuliuotas cukrus – 600 gr
Soda (citrinoms mirkyti) – 1 valgomasis šaukštas.
*
Be šių produktų, jums reikės:
Marlės arba plačios sterilios marlės (filtravimui) – 1 metras
Tie, kurie lankėsi Italijoje, žino šį gardų geltonos spalvos gėrimą, pasižymintį unikaliu citrinų skoniu. Pasigaminti naminį limoncello patiems nėra sunku, tereikia šiek tiek kantrybės.

Rusijos internete yra daug vadinamųjų naminio limončelo receptų, tačiau dažniausiai tai būna laisvi bandymai pakartoti jį pagal vaizduotę, o ne tinkamai. Tikrasis limoncello NIEKADA negaminamas iš citrinos kūno, jis gaminamas tik iš žievelės.

Štai tikras itališkas Kampanijos regiono limončelo gaminimo receptas (išverstas iš knygos „Sapori Di Campania, Italija”). Atkreipkite dėmesį, kad limoncello ruošimas trunka 2,5 mėnesio. Receptas, kurį išbandžiau daugybę kartų – puikus dalykas!

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasItalijos „Lemoncello” citrinų likeris
Recepto nuotrauka: „Lemoncello” itališkas citrinų likeris – 1 žingsnis
Kaip pasigaminti naminį Limoncello:

Kruopščiai nuplaukite citrinas, tada sudėkite jas į dubenį, užpilkite vandeniu, į vandenį įberkite šaukštą valgomosios sodos ir palikite citrinas šiame tirpale plūduriuoti bent per naktį.
Išimkite citrinas iš vandens, nusausinkite jas ir aštriu peiliu atsargiai pašalinkite TIK silpną geltoną žievelę (žievelę). Nepjaukite baltosios dalies po žievele! Baltoji dalis yra labai karti, ir kuo daugiau jos surinksite, tuo kartesnis ir blogesnis bus Limoncello. Jei vietoj lygios žievelės turite gremėzdiškas citrinas, turėsite daug darbo.
Po šios procedūros turėsite nuluptų citrinų, mums jų nereikia, iš jų galima pasigaminti uogienę (beje, gaunasi puiki citrinų uogienė!).

Recepto nuotrauka: „Lemoncello” itališkas citrinų likeris – 2 žingsnis
Gautą citrinos žievelę sudėkite į stiklainį ar panašų sandariai uždaromą indą. Užpilkite žievelę alkoholiu taip, kad ji visiškai apsemtų žievelę, ir palikite 20 dienų brinkti.

Recepto nuotrauka: „Limoncello” itališkas citrinų likeris – 3 žingsnis.
Po to pageltusį alkoholį išfiltruokite. Žievelę galima išmesti, ji nebereikalinga.

Recepto nuotrauka: „Limoncello” itališkas citrinų likeris – 4 žingsnis
Dabar pagaminkite sirupą: ištirpinkite cukrų litre vandens, pastatykite puodą su mišiniu ant ugnies ir virkite bent 10 minučių ant silpnos ugnies. Leiskite jam atvėsti.
Po to cukraus sirupą supilkite į citrinų alkoholį. Tirpalas taps šviesus ir drumstas (palyginkite su citrinų spirito spalva pirmiau pateiktame paveikslėlyje), tai normalu. Mišinį gerai išmaišykite, sandariai uždarykite ir palikite mėnesį pastovėti.

Recepto nuotrauka: itališkas citrinų likeris „Limoncello” – žingsnis Nr. 5
Po šio laiko Limoncello filtruokite per marlę arba sterilų tvarstį, sulankstytą bent 10 sluoksnių (arba dar geriau – per filtravimo popierių, bet jo dar neradote), ir supilkite į butelius. Palikite butelius pastovėti dar mėnesį, tada naminį limoncello galima vartoti.
Patiekite „Limoncello” labai šaltą, išpilstytą į aukštas stiklines, iš anksto atšaldytas šaldiklyje.
Originaliame recepte paruošto citrinų likerio stiprumas yra maždaug 47 laipsniai, todėl būkite atsargūs. Išeiga – 2 litrai. Jei norite mažesnio stiprumo – žaiskite su kiekiu, galite viską apskaičiuoti.

P.S. Visi interneto „Limoncello” receptai, kuriuose siūloma šį likerį virti su degtine, – nesąmonė, neverta dėmesio. Degtinė suteikia citrinų likeriui keistą pašalinį, aiškiai degtinę primenantį skonį. Pabandykite rasti alkoholio, tai nėra taip sunku, kaip atrodo, problema yra išsprendžiama tiesia ranka ir „Google”.

Nėra už ką!

Parašykite komentarą