Imbierų ir citrinų gvašas

Naminės gvakamolės, pagamintos iš šviežio imbiero ir citrinos, receptas. Imbierų ir citrinų gira vasaros karštyje puikiai atgaivina.

Produktai Imbierų ir citrinų gvašas

Imbiero šaknis (šviežia) – 40 g
citrina – 1 vnt.
Cukrus – 350 g
Sausos mielės – 11 g
Recepto vaizdo įrašasImbir citrinų gvašas

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasImbiero citrinų kisielius
Recepto nuotrauka: Imbierinis citrinų kisielius – 1 žingsnis
Norėdami paruošti imbiero ir citrinos gvašą, pirmiausia nulupkite ir supjaustykite imbierą mažais gabalėliais. Smulkiai nulupkite citrinos žievelę.
Ne mažesniame kaip 4 litrų puode sumaišykite imbierą, žievelę ir cukrų, užpilkite 3,5 litro verdančio vandens.

Recepto nuotrauka: citrinų ir imbierų gvašas – 2 žingsnis
Išspauskite vienos citrinos sultis.

Recepto nuotrauka: citrinų ir imbierų gvašas – 3 žingsnis
Supilkite mieles į stiklinę ir ištirpinkite jas šiltame, ne aukštesniame kaip 37 laipsnių vandenyje.

Recepto nuotrauka: Imbierų ir citrinų gvašas – 4 veiksmas
Kai vanduo puode atvės, taip pat maždaug iki 37 laipsnių, sudėkite mieles ir išspauskite citrinos, iš kurios išpjaustėte žievelę, sultis.
Išmaišykite, palikite šiek tiek pastovėti ir per marlę perkoškite į atskirą indą. Dėkite į tamsią, vėsią vietą 2 dienoms.
Po dviejų dienų imbierų ir citrinų kisielius yra paruoštas gerti.

Parašykite komentarą