Imbieriniai sausainiai


„`html

Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai yra ypatingai kvapnūs ir skanūs, puikiai tinkantys šaltajam metų laikui. Šis receptas leis jums paruošti minkštus ir aromatingus sausainius, kurie džiugins ne tik jūsų skonio receptorius, bet ir namus užpildys maloniu imbiero aromatu! 🌟

Ingredientai:

  • 150 g: sviesto (minkšto)
  • 100 g: cukraus
  • 1: kiaušinis
  • 200 g: medaus
  • 500 g: miltų
  • 2 šaukštai: imbiero miltelių
  • 1 šaukštas: cinamono miltelių
  • 1 šaukštelis: kepimo miltelių
  • žiupsnelis: druskos
  • cukraus pudros: papuošimui (neprivaloma)

Paruošimo eiga:

1. Paruoškite tešlą

Pirmiausia, paimkite didelį dubenį ir į jį įdėkite minkštą sviestą. Naudodami mikserį, išplakite sviestą su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. 🥄

2. Pridėkite kiaušinį ir medų

Į plaktą sviestą su cukrumi, vienu metu įmuškite kiaušinį ir įpilkite medaus. Viską gerai išplakite, kad ingredientai gerai susijungtų.

3. Sausų ingredientų mišinys

Kitoje mažoje talpoje sumaišykite miltus, imbiero miltelius, cinamoną, kepimo miltelius ir druską. Šį sausų ingredientų mišinį palaipsniui suberkite į skystą masę, nuolat maišant.

4. Tešlos formavimas

Kai tešla pradeda formuotis, perkelkite ją ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite rankomis, kol tešla taps elastinga ir vientisa. Jei tešla per daug lipni, įdėkite šiek tiek daugiau miltų.

5. Šaldymas

Tešlą suformuokite į diską, apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. ❄️

6. Formų paruošimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir pašalinkite plėvelę. Iškočiokite tešlą iki maždaug 0,5 cm storio.

7. Sausainių formavimas

Naudodami sausainių formeles, išpjaukite norimos formos sausainius ir dėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. 🥳

8. Kepimas

Kepkite sausainius orkaitėje apie 10-12 minučių, arba kol kraštai bus auksinės spalvos. Leiskite sausainiams atvėsti ant grotelių.

9. Papuošimas

Kai sausainiai visiškai atvės, galite pabarstyti juos cukraus pudra ar papuošti glajumi, jei norite. 🎉

Šserviravimas:

Imbierinius sausainius galite patiekti su arbata ar kava, o jie puikiai tinka šventinėms progoms! Skanaus! 🎄🍪

„`

Šis receptas padės jums paruošti skanius imbierinius sausainius, kuriuos mėgausitės jūs ir jūsų artimieji!

Parašykite komentarą