Plona tešla su traškiu krašteliu, daug sultingo ir aromatingo mėsos įdaro, tamprios sūrio juostelės – tiesiog skanu! Ant plonos tešlos lengva pagaminti maltos mėsos picas.
Produktai Įdaryta pica ant plonos tešlos
Tešlai:
Vanduo (šiltas) – 100 ml
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Miltai – 175 g + pagal poreikį
Sausos greitosios mielės – 1 gr
Druska – 1/2 šaukštelio.
*
Įdarui
Malta jautiena (turiu jautienos) – 200 g
Mozzarella sūris – 125 g
Parmezano sūris – 20 g
Pomidorai – 150 g
Svogūnai – 150 g
Kečupas – 75 g
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Šviežias bazilikas (violetinis) – 20 g
Džiovinti bazilikai – 1/3 šaukštelio.
Malti pipirai (pipirų mišinys) – 1/3 šaukštelio.
Hummelsuneli – 1/3 šaukštelio.
Druska – 2-3 žiupsneliai.
*
Padažui:
Augalinis aliejus – 2 šaukštai
Česnakas – 1 skiltelė
*
Žalieji svogūnai (patiekti) – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasPica su įdaru ant plonos tešlos
Paruoškite recepto nuotrauką: Pica su malta mėsa ant plonos tešlos – 1 žingsnis.
Paruoškite visus ingredientus. Naudojau maltą jautieną. Naudojau maltą jautieną ir prieskonius pagal skonį.
Recepto nuotrauka: Mėsos pica ant plonos tešlos – 2 etapas.
Persijokite miltus į dubenį (250 ml stiklinį su stiklu). Supilkite sausas mieles. Išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Maltos mėsos pica ant plonos tešlos – 3 etapas.
Pašildykite vandenį iki 35-37 laipsnių šilumos.
Miltų viduryje padarykite duobutę. Supilkite šiltą vandenį ir augalinį aliejų. Įmaišykite druską. Šaukštu maišykite ingredientus, kol jie taps drėgni.
Recepto nuotrauka: Malta mėsos pica ant plonos tešlos – 4 žingsnis.
Tešlą minkykite ant lentos 5-7 minutes, pagal poreikį įberdami miltų.
Iš tešlos iškočiokite rutulį, sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir 1 valandą atvėsinkite.
Recepto nuotrauka: Įdaryta pica ant plonos tešlos – 5 etapas.
Tuo tarpu paruoškite įdarą: keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Įdarą keptuvėje maišydami mentele kepkite 2-3 minutes ant didelės ugnies.
Recepto nuotrauka: Malta mėsos pica ant plonos tešlos – 6 etapas.
Nulupkite svogūną, sutarkuokite jį vidutine tarka ir suberkite į maltą mėsą – dėl svogūno mėsa taps minkštesnė ir švelnesnė. Įmaišykite. Ant didelės ugnies dar 1-2 minutes pakepinkite maltą mėsą.
Recepto nuotrauka: Maltos mėsos pica ant plonos tešlos – 7 etapas.
Įberkite pipirų mišinio, medaus, džiovintų bazilikų, druskos. Išmaišykite, kad susijungtų.
Recepto nuotrauka: Maltos mėsos pica ant plonos tešlos – žingsnis Nr. 8
Nuplaukite pomidorą, perpjaukite per pusę ir sutarkuokite minkštimą vidutine tarka. Išmaišykite, kad susijungtų. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite faršą ant silpnos ugnies 8-10 minučių.
Palikite įdarą atvėsti.
Recepto nuotrauka: Maltos mėsos pica ant plonos tešlos – 9 žingsnis
Padažui sumaišykite smulkintą česnaką su augaliniu aliejumi.
Recepto nuotrauka: Maltos mėsos pica ant plonos tešlos – 10 žingsnis
Išminkytą tešlą nuplaukite ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių su maistine plėvele (tešla turėtų suminkštėti).
Pasibaigus šiam laikui, įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 230-250 laipsnių.
Recepto nuotrauka: Įdaryta pica ant plonos tešlos – 11 žingsnis.
Padėkite tešlą ant pergamento ir iškočiokite iki plono apvalaus 30 cm skersmens sluoksnio.
Recepto nuotrauka: Maltos mėsos pica ant plonos tešlos – 12 žingsnis
Picos pagrindą patepkite kečupu.
Šviežius bazilikus nuplaukite ir nusausinkite. Lapus paskleiskite ant kečupo sluoksnio.
Recepto nuotrauka: Maltos mėsos pica ant plonos tešlos – žingsnis Nr. 13
Tolygiai paskleiskite ant bazilikų, naudodami stambią tarką, palikdami maždaug 1 cm laisvą kraštą.
Recepto nuotrauka: Maltos mėsos pica ant plonos tešlos – 14 žingsnis
Ant sūrio lygiu sluoksniu sudėkite maltą mėsą.
Recepto nuotrauka: Maltos mėsos pica ant plonos tešlos – 15 žingsnis
Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka. Maltą mėsą pabarstykite parmezanu ir apšlakstykite paruoštu česnakiniu padažu.
Kepkite picą 230-250 laipsnių temperatūroje 8-10 minučių (laikas priklauso nuo orkaitės galingumo).
Recepto nuotrauka: Maltos mėsos pica ant plonos tešlos – žingsnis Nr. 16
Malta pica ant plonos tešlos paruošta – pabarstykite ją smulkintais svogūnais ir patiekite karštą.
Gero apetito!