Guliašas Jautienos

Jautienos guliašas

Jautienos guliašas, kurio receptas mus pasiekė iš vengrų virtuvės, jau seniai tapo tradiciniu mūsų stalo patiekalu. Ir į klausimą – ką gaminti iš jautienos? – šis receptas bus geras atsakymas.

Produktai (8 porcijoms)

  • Jautiena (nugarinė koja, krūtininė dalis) – 1 kg
  • Salo arba lydytų taukų – 20-30 g
  • Svogūnai – 3 vnt.
  • Pomidorų tyrė – 3 šaukštai.
  • Miltai – 0,5 valg. šaukšto
  • Juodųjų pipirų grūdelių – 12 vnt.
  • Druska – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • lauro lapų – 1 vnt.
  • Grietinė (neprivaloma) – 2 šaukštai.
  • Česnakas (nebūtina) – 2-3 skiltelės
  • maltos paprikos (neprivaloma) – pagal skonį
  • petražolių žalumynų (papuošimui) – pagal skonį

Adviсe:

  1. Riebalams galima naudoti taukus, kiaulės taukus arba augalinį aliejų.
  2. Jei keptuvė maža, mėsa kepama porcijomis. Tokiu atveju į katilą ar keptuvę, kurioje bus troškinamas guliašas, galima įdėti svogūnų, miltų ir pomidorų tyrės.

Taigi, kaip virti jautienos guliašą?

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Paruoškite produktus.
  2. Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Pašalinkite stambias plėves, supjaustykite vidutinio dydžio kvadratiniais gabalėliais (po 30 g).
  3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
  4. Jei naudojamas česnakas, jį taip pat nulupkite ir susmulkinkite.
  5. Jei kepimui naudojami lašiniai, jie turi būti smulkiai supjaustyti.
  6. Įkaitinkite keptuvę.
  7. Apkepkite ištirpintus arba smulkiai supjaustytus lašinius.
  8. Sudėkite mėsą į keptuvę ir kepkite ant didelės ugnies su nedideliu kiekiu taukų. Pirmiausia kepkite iš vienos pusės 3-4 minutes.
  9. Tada mėsos gabaliukai apverčiami ir dar 3-4 minutes kepami iš kitos pusės.
  10. Baigiant kepti pabarstoma smulkintu svogūnu (ir, jei reikia, česnaku), kepama dar 5-7 minutes – svogūnas turi tapti auksinės spalvos.
  11. Mėsą pabarstykite svogūnų miltais.
  12. Kai gabaliukai iškeps, supilkite pomidorų tyrę (ir, jei reikia, maltą papriką).
  13. Tada viską sudėkite į keptuvę arba katilą. Įberkite druskos, pipirų, lauro lapą.
  14. Supilkite mėsos sultinį (galite naudoti vandenį), kad jis apsemtų beveik visą mėsą, uždarykite keptuvę ir troškinkite orkaitėje arba ant viryklės 1-1,5 val.
  15. Prieš išjungdami įdėkite grietinės (nebūtina).
  16. Prieš patiekiant, vienoje lėkštės ar porcijinės lėkštės pusėje sudėkite mėsą, užpilkite tomis pačiomis sultimis, kuriose ji troškinosi, pabarstykite žolelėmis. Kitoje pusėje sudėkite virtas bulves arba bulvių košę. Garnyrą užpilkite sviestu. Atskirai patiekite marinuotus agurkus arba pomidorus.

Kaip matote, jautienos guliašo receptas paprastas, lygiai taip pat kaip jautienos guliašą galite gaminti kiaulienos guliašą.

Parašykite komentarą