Braskiu Kompotas Ziemai

20 skaniausių žiemos kompotų receptų

Visi puikiai prisimename mamos ar močiutės kompotą, o daugelis iš mūsų vasarą vis dar galime pasimėgauti sveikais vaisiais ir uogomis pasibaigus sezonui. Štai 20 geriausių receptų! Iš šių kompotų galima gaminti puikius desertus, troškinius, drebučius ar net naminį vyną!

1. Vyšnių kompotas žiemai

Klasikinis ir populiariausias receptas!

Jums reikės:

  • 450 g vyšnių,
  • 5 l vandens ir 180 g cukraus.

Metodas: Vyšnias nuplaukite ir sudėkite į maždaug trečdaliu pilnus stiklainius. Užvirinkite šiek tiek vandens ir cukraus, užpilkite uogas verdančiu sirupu ir suvyniokite.

2. Žiemos aviečių kompotas

Patogus radinys gerai savijautai ir stipriai imuninei sistemai.

Jums reikės:

  • 500 g aviečių,
  • 300 g cukraus,
  • 1 l vandens.

Paruošimas: Nuplautas avietes sudėkite į sterilizuotą stiklainį ir apibarstykite cukrumi. Užpilkite juos iki viršaus verdančiu vandeniu ir iš karto uždarykite dangčiu.

3. Braškių kompotas žiemai

Kvapnus braškių kompotas, kurio visai nereikia virti.

Jums reikės:

  • 700 g braškių,
  • 3 l vandens,
  • 250 g cukraus,
  • 1 šaukštelio citrinos rūgšties.

Paruošimas: Ketvirtadalį stiklainių pripildykite nuplautomis uogomis, užpilkite cukrumi ir citrinos rūgštimi. Viską atsargiai užpilkite verdančiu vandeniu ir iš karto uždenkite.

4. Obuolių kompotas žiemai

Kas gali būti paprasčiau nei greitai paruošti naminį obuolių kompotą?

Jums reikės:

  • 750 g obuolių,
  • 2 l vandens,
  • 300 g cukraus.

Metodas: supjaustykite obuolius gabalėliais ir sudėkite juos į stiklainius, kol jie bus maždaug iki pusės pilni. Užpilkite juos verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 15 minučių. Tada iš stiklainių išpilkite vandenį į puodą, suberkite cukrų, užvirinkite kelias minutes ir vėl supilkite. Supilkite į stiklainius.

5. Žiemos kriaušių kompotas

Skoniui paįvairinti galite įdėti porą obuolių arba svarainių.

Jums reikės:

  • 10 kriaušių,
  • 1 puodelio cukraus,
  • 2 l vandens,
  • 1 šaukštelio citrinos rūgšties.

Paruošimas: Užvirinkite vandenį, suberkite cukrų ir stambiai supjaustytas kriaušes. Kompotą pavirkite 3 minutes, įpilkite citrinos rūgšties ir išpilstykite į stiklainius.

6. Juodųjų serbentų kompotas žiemai

Dėl dvigubo užpildymo stiklainių nereikia iš anksto sterilizuoti.

Jums reikės:

  • 4 puodeliai juodųjų serbentų,
  • 2 puodeliai cukraus,
  • 8 l vandens.

Metodas: Juodieji serbentai nuplaunami, sudedami į stiklainį, užpilami verdančiu vandeniu ir paliekami 10 min. pastovėti po dangteliu. Nusunkite vandenį, suberkite cukrų, užvirinkite ir vėl supilkite uogas. Uždarykite stiklainius.

7. Arbūzų kompotas žiemai

Ar kada nors teko ragauti arbūzų kompoto?

Jums reikės:

  • 2 kg arbūzo,
  • 2 l vandens,
  • 400 g cukraus.

Metodas: Užvirinkite vandenį ir cukrų, nulupkite arbūzą, išskobkite jo šerdį ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Į verdantį sirupą supilkite arbūzus, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir uždengę palikite 40 minučių. Supilkite kompotą į stiklainius.

8. Mėlynių kompotas žiemai

Žiupsnelis citrinos rūgšties padės išsaugoti ryškią uogų spalvą.

Jums reikės:

  • 400 g mėlynių,
  • 300 g cukraus,
  • 5 l vandens,
  • žiupsnelis citrinos rūgšties.

Paruošimas: Atsargiai nuskinkite mėlynes, nuplaukite jas šaltu vandeniu ir sudėkite į stiklainį. Užpilkite juos verdančiu vandeniu ir palaikykite 15 minučių, tada nusausinkite ir vėl išvirkite. Suberkite cukrų ir citrinos rūgštį, maišykite, kol ištirps, vėl supilkite kompotą ir uždenkite.

9. Mėtų ir citrinų kompotas žiemai

Kai norite ko nors lengvo ir nepretenzingo.

Jums reikės:

  • 1 citrinos,
  • 1 l vandens,
  • 125 g cukraus,
  • mėtų.

Metodas: citriną supjaustykite apskritimais ir švelniai sutrinkite mėtų lapelius. Užvirinkite vandenį, suberkite cukrų ir trumpai pavirkite sirupą. Įdėkite citriną ir mėtas, pavirkite dar minutę ir išpilstykite į stiklainius.

10. Raudonųjų serbentų kompotas su apelsinais

Sunku pranokti jo skonį ir aromatą.

Jums reikės:

  • 500 g raudonųjų serbentų,
  • 200 g cukraus,
  • 100 g apelsinų,
  • 2 l vandens.

Metodas: Nulupkite uogas ir pripildykite stiklainį iki trečdalio. Sudėkite nuluptą apelsino minkštimą ir žievelę ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po 20 minučių vandenį nusunkite, vėl užvirinkite ir ištirpinkite jame cukrų. Supilkite sirupą į stiklainį ir susukite.

11. Kompotas be cukraus žiemai

Pagal šį receptą kompotą apskritai galite gaminti iš bet kokių vaisių ir uogų.

Jums reikės:

  • 400 g obuolių,
  • 300 g kriaušių,
  • 1 l vandens.

Metodas: supjaustykite vaisius ketvirčiais ir pripildykite stiklainį iki pat viršaus. Užpilkite jį verdančiu vandeniu, palikite 10 minučių, nusausinkite ir vėl užvirinkite. Dar kartą užpilkite ant vaisių ir iš karto uždenkite.

12. Žiemai skirtas agrastų kompotas

Nepalyginamai sveikiau nei parduotuvėje paruošti gėrimai!

Jums reikės:

  • 300 g agrastų,
  • 150 g cukraus,
  • 8 l vandens.

Metodas: Agrastus nuplaukite, supilkite į stiklainį ir atsargiai užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite dangčiu, palikite 5-7 minutes, nusunkite vandenį ir vėl užvirkite. Ištirpinkite jame cukrų ir užpilkite sirupą ant uogų. Nedelsiant išvyniokite.

13. Vyšnių kompotas žiemai

Tai labai patogu, nes vyšnias galite imti tiesiai su jų kauliukais.

Jums reikės:

  • 900 g vyšnių,
  • 2 šaukštelių citrinos rūgšties,
  • 3 puodelių cukraus,
  • 5 l vandens.

Paruošimas: nuplautas uogas sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir į kiekvieną įberkite šiek tiek citrinos rūgšties. Užvirinkite vandenį, ištirpinkite cukrų ir užvirinkite sirupą. Užpilkite kompotą ir iš karto uždenkite.

14. Persikų kompotas žiemai

Minimalus paruošimo laikas ir minimalus kalorijų kiekis.

Jums reikės:

  • 900 g persikų,
  • 200 g cukraus,
  • 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių,
  • 5 l vandens.

Metodas: Apie pusvalandį mirkykite persikus vandenyje su šaukštu valgomosios sodos, tada nuplaukite. Perpjaukite jas per pusę, išimkite sėklas ir sudėkite į stiklainius. Užpilkite cukrumi ir supilkite citrinos sultis. Vaisius užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite.

15. Slyvų kompotas žiemai

Jums net nereikia gaišti laiko šalinant kauliukus.

Jums reikės:

  • 500 g slyvų,
  • 5 puodelio cukraus,
  • 5 šaukštelio citrinos rūgšties,
  • 5 l vandens.

Paruošimas: Slyvas sudėkite į stiklainius, užpildykite trečdaliu ir užpilkite cukrumi bei citrinos rūgštimi. Vaisius užpilkite verdančiu vandeniu ir tuoj pat uždenkite.

16. Šviežių bazilikų kompotas žiemai

Labai neįprastas kompotas, kuris puikiai numalšins troškulį.

Jums reikės:

  • 150 g bazilikų,
  • 300 g cukraus,
  • žiupsnelio citrinos rūgšties,
  • 5 l vandens.

Metodas: bazilikus nuplaukite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Įdėkite jį į stiklainį, supilkite cukrų ir citrinos rūgštį, tada lėtai įpilkite verdančio vandens. Uždarykite stiklainį.

17. Abrikosų kompotas žiemai

Išbandytas ir patikrintas receptas!

Jums reikės:

  • 700 g abrikosų,
  • 200 g cukraus,
  • 5 l vandens.

Paruošimas: abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir sudėkite į stiklainius. Užvirinkite vandenį, uždenkite ir palikite 20 minučių, tada nusausinkite ir vėl užvirinkite. Ištirpinkite cukrų vandenyje, užpilkite sirupą ant abrikosų ir uždenkite.

18. Arbatos rožių kompotas žiemai

Rinkitės šviežius ir kvapnius žiedus, geriausia tamsesnių spalvų.

Jums reikės:

  • 50 arbatinių rožių žiedų,
  • 5 kg cukraus,
  • 2 citrinų,
  • 15 g citrinos rūgšties,
  • 5 l vandens.

Paruošimas: Citrinas supjaustykite apskritimais ir sumaišykite su rožių žiedlapiais, cukrumi ir citrinos rūgštimi. Užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite ir palikite šaldytuve uždengę dangčiu 2 dienoms. Kompotą užvirinkite ir uždenkite.

19: Bananų kompotas žiemai

Nors iš pažiūros egzotiškas, jis labai gerai pavyksta.

Jums reikės:

  • 5-6 prinokusių bananų,
  • 250 g cukraus,
  • 3 l vandens.

Metodas: Užvirinkite vandenį, suberkite cukrų ir jį ištirpinkite. Bananus stambiai supjaustykite, suberkite cukrų ir virkite 25 minutes. Kompotą sukrėskite į stiklainius.

20. Bruknių kompotas žiemai

Ypač patinka tiems, kurie mėgsta rūgštų kompotą.

Jums reikės:

  • 500 g spanguolių,
  • 5 puodelio cukraus,
  • 3 l vandens.

Paruošimas: bruknes padalykite į stiklainius maždaug trečdaliu ir užvirinkite vandenį su cukrumi, kol ištirps. Uogas užpilkite sirupu ir stiklainius uždarykite.

Parašykite komentarą