Grietinės pyragas su grietine
Čia pateikiamas labai grietinės pyrago su grietine variantas, net glajus taip pat iš grietinės. Receptas primena garsųjį „Masis” pyragą. Šį grietinės tortą gaminau sutuoktinio gimtadieniui, tačiau jis toks nesudėtingas, kad labai tinka ir greito naminio kepimo gerbėjų meniu.
Sudedamosios dalys
Grietinės tortui pagaminti reikės:
Šviesiai tešlai:
- grietinė – 200 g;
- margarinas – 100 gr;
- sodos – 1/2 šaukštelio;
- cukraus – 1/2 puodelio;
- miltų – 2-2,5 puodelio.
- Šokoladinei tešlai:
- grietinė – 200 g;
- margarinas – 100 gr;
- sodos – 1/2 šaukštelio;
- cukraus – 1/2 puodelio;
- miltų – 2-2,5 puodelio;
- kakavos – 2 valgomieji šaukštai.
- Kremui ir glajui:
- riebi grietinė – 400 g;
- cukraus – 150 gr;
- aguonos – 25 gr.
Grietinės Ir Grietinėlės Kremas Maisto gaminimo procesas
- Norėdami paruošti šviesią ir šokoladinę tešlą, sumaišykite ingredientus: grietinę, suminkštintą margariną, miltus, cukrų, sodą (galite jos nedėti) ir kakavą dviejuose skirtinguose dubenyse.
- Užminkykite purią tešlą ir kiekvieną padalykite į 2 dalis, kad gautųsi 2 šviesios ir 2 šokoladinės tešlos dalys.
- Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į maždaug 25 cm skersmens apskritimą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių (laikas priklauso nuo orkaitės veikimo).
- Iškeptus pyragaičius galima apipjaustyti iki vieno dydžio (pvz., ant dangčio ar lėkštės ir pan.), bet aš to nedariau, kai gaminau naminį variantą…
- Kremui ir glajui išplakite grietinę su cukrumi, suberkite aguonas ir dar kartą išplakite.
- Sudėkite tortą, aptepdami pyragus grietine.
- Likusią grietinę užvirinkite, maišydami virkite ant silpnos ugnies – tai glajus, kuriuo atsargiai apipilkite viršutinį pyrago paviršių.
- Po 3-4 valandų (arba per naktį) mirkymo šaldytuve grietinės tortas yra paruoštas.
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!
Kreminio sūrio ir grietinės pyragas
Neįtikėtinai gardų kreminio sūrio ir grietinės kremą rekomenduoju naminių tortų mėgėjams ir visiems saldumynų mėgėjams. Šio kremo konsistencija tiršta ir gerai išlaiko formą. Toks kremas gali pasitarnauti ne tik mėgstamiems tortams įmirkyti, bet ir įvairiems desertams papuošti.
Ingredientai
- Kreminis sūris200 gr.
- Grietinė 20%500 gr.
- Cukraus milteliai150 gr.
- Vanilino skonio
Gaminimo procesas
- Pirmiausia paimkite didelį marlės gabalą ir kelis kartus jį sulenkite.
- Paruošta marle uždenkite durklą arba sietelį.
- Tada į jį įdėkite reikiamą kiekį grietinės.
- Laisvus marlės galus tvirtai suriškite, o tada indą įdėkite į šaldytuvą maždaug 6-8 valandoms.
- Per šį laiką skysčio perteklius nutekės. Paruoštą pasvertą grietinę sudėkite į gilų indą.
- Tuomet mikseriu nedideliu greičiu plakite grietinę, kol ji taps puri.
- Į gautą masę įberkite reikiamą kiekį miltelinio cukraus ir vanilės.
- Mikseriu pamažu didindami greitį išplakite grietinę iki purios vientisos konsistencijos.
- Kai grietinės masė padidės kelis kartus, į gautą masę sudėkite reikiamą kiekį kreminio sūrio.
- Tada tuo pačiu mikseriu gerai išplakite grietinėlę iki vientisos glotnios konsistencijos.
- Perpilkite kremą į gilų indą, užriškite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų ir atvėstų.
- Tada paruoštą kremą naudokite mėgstamiems desertams puošti arba sluoksniuoti.