Omletas Keptuvėje

Omletas su grietine keptuvėje

Siūlau keptuvėje pasigaminti labai skanų grietinės omletą, puikiai tinkantį greitiems pusryčiams. Šis omleto receptas yra mano mėgstamiausias ir jį gaminu dažniausiai. Gaminant šį patiekalą svarbu laikytis kiaušinių ir grietinės proporcijų, t. y. vienam kiaušiniui imti 1 valgomąjį šaukštą grietinės. Galite naudoti bet kokią grietinę – kuo riebesnė grietinė, tuo omletas bus kaloringesnis.

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti omletą su grietine keptuvėje, mums reikės:

  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos, pipirų – pagal skonį;
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • sviesto – 15-20 g;
  • kietasis sūris – 20 gr;
  • krapų – pagal skonį.

Omletas Keptuvėje Maisto gaminimo procesas

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Kiaušinius suplakite plaktuvu, supilkite grietinę ir dar kartą išmaišykite.
  2. Keptuvę statykite ant ugnies, įdėkite gabalėlį sviesto ir ištirpinkite. Šiuo etapu, jei norite, galite sudėti svogūnus, pievagrybius, morkas ir lengvai pakepinti. Šį kartą jų nepridėjau.
  3. Į keptuvę supilkite omleto masę.
  4. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintais krapais.
  5. Uždenkite keptuvę ir kepkite omletą ant silpnos ugnies 5 minutes. Tada išjunkite kaitrą ir palikite omletą pailsėti dar 5 minutes.
  6. Su grietine paruoštą omletą perlenkite per pusę ir sudėkite į lėkštę iš keptuvės. Apibarstykite šviežiomis daržovėmis ir žalumynais.
  7. Gero apetito!

Omletas su pienu keptuvėje

Keptuvėje ruošiamas omletas su pienu yra labai greitas ir paprastas patiekalas. Tačiau norint pasiekti idealų rezultatą, reikės šiek tiek įgūdžių: omletas turi būti labai minkštas, be traškios plutelės. Todėl specialiai labai išsamiai nupiešėme visą procesą. Atkreipkite ypatingą dėmesį į tai, kad kiaušiniai su pienu būtų suplakti, tiksliau, suplakti šakute. Tai labai svarbu, nes šiuo atveju spindesys visiškai nenaudingas. Prancūzijoje šio patiekalo ingredientų plakimas plaktuvu ar juo labiau maišytuvu paprastai laikomas blogu kulinariniu stiliumi. Ir nors ten iš principo nepalaikomas omleto gaminimas su pienu (tradiciškai naudojami tik kiaušiniai), mums šis variantas labai, labai patinka.

INGREDIENTAI

  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • pieno – 120 ml
  • augalinis aliejus – 1 šaukštelis
  • sviesto – 5 g
  • druskos, maltų pipirų – pagal skonį

GAMINIMO RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

1 veiksmas:

Omleto kiaušinius keptuvėje šakute suplakite su pienu nedideliame dubenėlyje. Nemuškite, būtent suplakite – tik tam, kad susimaišytų baltymas ir trynys.

2 veiksmas:

Ant viryklės pastatykite maždaug 20 cm skersmens keptuvę. Įjunkite vidutinę kaitrą ir leiskite puodui įkaisti (tai užtruks apie minutę). Įpilkite abiejų rūšių aliejaus ir pasukite keptuvę, kad jis pasiskirstytų po visą paviršių. Padidinkite ugnį iki maksimalios.

3 veiksmas:

Kai sviestas pradės putoti, supilkite kiaušinių ir pieno mišinį. Pakreipkite keptuvę įvairiomis kryptimis, tegul tolygiai pasiskirsto. Uždėkite ant ugnies ir skaičiuokite 6 sekundes.

4 veiksmas:

Pakreipkite keptuvę 45° kampu, mentele paimkite susigėrusį omleto kraštą ir perkelkite jį į vidurį (skysta dalis iš centro nutekės į jo vietą). Tą patį padarykite su priešingu kraštu.

5 veiksmas:

Šią operaciją pakartokite dar porą kartų, kad su pienu užgriebtų visą omleto paviršių (tai užtruks tik apie 40 sekundžių). Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir patiekite.

 

 

Parašykite komentarą