Greitai paruošiamas sūrio pyragas yra skanus, švelnus ir purus. Purus grietinės biskvitas kartu su varškės įdaru yra tikras skanėstas. Greitai paruošiamą kišą pagardinkite šviežiomis uogomis, persikais ar obuoliais, kad jis taptų dar skanesnis.
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti greitą sūrio pyragą, turėsite:
- Tešlai:
- 2 kiaušiniai;
- 1/3 puodelio* cukraus;
- 1/2 puodelio grietinės;
- 2/3 puodelio miltų;
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių.
- Įdarui:
- 250 g varškės;
- 1 kiaušinis;
- 1/3 puodelio cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas manų kruopų;
- keletą šaldytų aviečių (arba kitų).
- *250 ml stiklinė;
- 18 cm skersmens kepimo skardą.
Maisto gaminimo procesas
- Tešlai sumaišykite kiaušinius ir cukrų.
- Plakite, kol taps balta.
- Sudėkite grietinę ir išmaišykite.
- Palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius. Maišykite iki vientisos masės. Tešla turi būti tiršta ir klampi.
- Varškę sumaišykite su kiaušiniu, kad gautumėte įdarą.
- Suberkite cukrų ir manų kruopas, išplakite mikseriu iki vientisos purios masės.
- Ištepkite kepimo indą riebalais ir pabarstykite jį manų kruopomis arba miltais. Jei kepate silikoninėje arba nepridegančioje formoje, to daryti nereikia. Tešlą paskleiskite formoje ir išlyginkite.
- Varškės įdarą paskirstykite ant tešlos viršaus, nesiekiant kraštų.
- Uogas paskleiskite ant įdaro ir šiek tiek paspauskite. Sąmoningai naudojau šaldytas avietes, nes jos išlaiko savo formą net ir iškepus. Dėkite į šaltą (!) orkaitę, nustatykite 180 laipsnių temperatūrą ir kepkite greitąjį sūrio pyragą 35-45 minutes.
- Paruoštą sūrio pyragą visiškai atvėsinkite formoje.
- Skanus ir greitas sūrio pyragas paruoštas.
- Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!