Daugelio mėgstamas „Spartako” pyragas gaminamas su plona šokolado ir medaus plutele. Šiems pyragams iškočioti ir iškepti reikia daug laiko (tortui reikia 10 tokių pyragų), todėl pateikiame greito Spartako pyrago receptą. Šį pyragą galite iškepti vakarinei arbatai arba pasiūlyti svečiams. Pyragas labai skanus, o jei gerai įmirks, taps dar skanesnis. Išbandykite, patariu!
Sudedamosios dalys
Norint greitai pagaminti Spartako pyragą, reikės:
- Tešlai:
- vištienos kiaušinis – 3 vnt;
- miltai – 130 gr;
- cukraus – 100 g;
- medaus – 2 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- kepimo miltelių – 2 šaukšteliai;
- kakavos miltelių – 20 gr;
- vanilinio cukraus – 0,5 paketėlio.
- Kremui:
- 82 % riebumo sviestas – 150 g;
- Virtas sutirštintas pienas – 350 g.
- Pyragui apibarstyti:
- juodojo šokolado – 50 g.
Metodas
- Į kiaušinius įberkite žiupsnelį druskos.
- Į kiaušinius ir druską suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, plakite mikseriu, kol masė taps blyški ir puri (plakite 5-7 minutes).
- Supilkite skystą medų ir vėl suplakite kiaušinių masę.
- Atskirai įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavos miltelius, persijotus per sietelį.
- Miltų mišinį supilkite į kiaušinių masę.
- Mišinį maišykite šaukštu, kad užmaišytumėte tešlą, panašią į vidutinio tirštumo grietinę.
- Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite po skardą (aš naudojau 34×30 cm kepimo skardą).
- Kepkite pyragą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
- Leiskite pyragui atvėsti, nuimkite popierių ir supjaustykite jį į 4 dalis. Apipjaustykite sausus kraštus (jais bus apibarstytas pyragas).
- Minkštą sviestą plakite mikseriu 1-2 minutes. Toliau plakite ir dalimis pilkite sutirštintą sutirštintą pieną.
- Kremas turi būti minkštas, švelnus ir skanus.
- Šaukštu kremo gausiai aptepkite kiekvieną paplotėlį, uždėdami paplotėlius vieną ant kito.
- „Spartako” torto viršus ir šonai taip pat sutepti kremu. Padėkite pyragą į šaldytuvą 30 minučių.
- Supjaustytus pyrago kraštus susmulkinkite blenderio dubenyje iki trupinių (ne per smulkių). Į trupinius suberkite stambiai tarkuotą juodąjį šokoladą ir gerai išmaišykite.
- Išimkite pyragą iš šaldytuvo ir pabarstykite trupiniais iš visų pusių.
- Naminiam „Spartako” pyragui reikia laiko, kad įmirktų pluta. Todėl pyragą įdėkite į šaldytuvą bent 2-3 valandoms, o geriau – per naktį. Pyragas „Spartakas” gaminamas gana greitai ir visai nesudėtingai, o pasirodo, kad jis tikrai skanus, pabandykite!
- Gero apetito!