Greitas kondensuoto pieno sukrėtimas

Kiekvienai namų šeimininkei pasitaiko akimirkų, kai reikia ką nors greitai iškepti arbatai, kad pradžiugintų artimuosius ar netikėtus svečius. Štai nuostabaus ir labai skanaus greito sutirštinto pieno suktinuko receptas, kurį iškepsite per 8 minutes, o dar po 10-15 minučių jis bus visiškai paruoštas! Suktinukas visada gaunasi ir yra labai skanus! Išbandykite, jis mane nuolat gelbsti!

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti greitą kondensuoto pieno suktinuką, reikės:

  • kondensuotas pienas – 1 stiklainis;
  • vištos kiaušinis – 1 vnt..;
  • geriamoji soda – 0,5 šaukštelio;
  • 9% acto arba citrinos sulčių – 1 šaukštelis;
  • miltų – 1 puodelis;
  • bet kokios ne skystos uogienės ar džemo (turiu slyvų uogienės) – 4-5 šaukštai;
  • cukraus pudros pabarstymams;
  • 2 šaukšteliai augalinio aliejaus (kepimo skardai patepti).
  • 200 ml talpos stiklinė.

Metodas

  1. Supilkite kondensuotą pieną į dubenį, įmuškite žalią kiaušinį.
  2. Į kondensuotą pieną ir kiaušinius įmaišykite sodą, pagardintą actu, ir išplakite iki vientisos masės. Tada suberkite miltus.
  3. Tešlą minkykite šaukštu arba mikseriu nedideliu greičiu, kol ji taps panaši į skystą grietinę.
  4. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Išpilkite tešlą ir šaukštu išlyginkite ją iki kepimo skardos dydžio.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite plutą apie 5-8 minutes. Pagal orkaitę, kai pyrago paviršius nebelips prie pirštų, jis bus paruoštas.
  6. Kai pyragas bus karštas, suvyniokite jį į pergamentą ir palikite taip, kol atvės. Jei neturite daug laiko, pyragą galite išversti dar šiltą. Išvyniokite pyragą ir nuimkite jį nuo pergamento. Pyragą glazūruokite bet kokia uogiene ar džemu, kondensuotu pienu ir pan. Turiu slyvų uogienės.
  7. Tada vėl tvirtai susukite pyragą. Apibarstykite vyniotinį cukraus pudra.
  8. Štai ir viskas! Nuostabus sutirštintas sutirštintas pienas jau paruoštas patiekti. Jei jis dar šiltas, supjaustykite jį gabalėliais – greičiau atvės. Ruladas puikiai pjaunamas, nesuyra ir nesutrūkinėja, gerai išlaiko formą. Šį saldintą sutirštinto pieno vyniotinį galima pagaminti akimirksniu, tačiau jis visada pavyksta ir yra puikaus skonio.
  9. Mėgaukitės!

 

Parašykite komentarą