Pomidorų sūrymo sausainiai

Ar mėgstate neįprastus kepinius? Tuomet naminių pomidorų sūrymo sausainių receptas jums tikrai patiks. Šie sausainiai buvo kepti 90-aisiais ir atrodė patys skaniausi iš visų. Tada mano mėgstamiausias skanėstas buvo mamos ir močiutės sausainiai. Dabar mėgstu senus receptus dėl jų paprastumo, turimų produktų ir puikaus skonio. Šiuos sausainius labai dažnai kepu savo šeimai ir iš karto pasakysiu, kad tik aš žinau, jog juose yra sūrymo iš namuose konservuotų pomidorų. Tešloje jo skonio nesijaučia, nors sausainiuose nėra jokių papildomų kvapiųjų medžiagų (cinamono, vanilės ir pan.). Švelni plona plutelė, dengianti sausainių viršų, ir minkšti trupiniai viduje – nepakartojamas derinys. Savo šeimai iš karto gaminu dvigubą partiją. Antrąją dieną jie nepraranda savo gardumo, bet tampa dar skanesni. Išbandykite!

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti sausainių su pomidorų sūrymu, turėsite

  • sūrymas (pomidorų) – 250 ml;
  • cukraus – 1 puodelis
  • miltų – 3,5-4 puodeliai;
  • augalinis aliejus (bekvapis) – 3 šaukštai;
  • Soda – 1 šaukštelis.
  • Stiklinė – 200 ml.

Maisto gaminimo procesas

  1. Norėdami paruošti tešlą, pašildykite šiek tiek pomidorų sūrymo. Galite naudoti ir šaltą sūrymą, tačiau šiltame sūryme cukrus ištirps greičiau.
  2. Į sūrymą suberkite cukrų ir išmaišykite.
  3. Tada į sūrymą ir cukrų supilkite augalinį aliejų, persijokite miltus ir suberkite sodą (ne gesinti!).
  4. Užminkykite tešlą. Ji išeina lipni ir minkšta, atrodo, kad reikia įberti daugiau miltų, bet geriau to nedaryti (nesuklijuokite tešlos). Tešla šiek tiek primena džiūvėsėlius. Dėkite tešlą į šaldytuvą 10-15 minučių (nepamirškite jos suvynioti į maistinę plėvelę, kad nesusidėvėtų).
  5. Norėdami suformuoti sausainius, lengvai sudrėkinkite delnus vandeniu. Šaukštu atskirkite dalį tešlos ir suformuokite maždaug mandarino dydžio rutuliukus.
  6. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sausainius ant kepimo skardos dėkite šiek tiek vienas nuo kito (kepdami jie padidės).
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Kepkite sausainius ant pomidorų sūrymo pakankamai greitai, kad šiek tiek paruduotų – išimkite iš orkaitės. Jei kepsnys bus labiau apkeptas, sausainiai bus šiek tiek kietesni.
  8. Išbandykite šiuos skanius naminius pomidorų sūrymo sausainius ir prie šio paprasto recepto grįšite vėl ir vėl. Šie kepiniai puikiai tinka su arbata, kava arba pienu. Iš vienos porcijos galima pagaminti du didelius padėklus skanių sausainių.
  9. Skanaus ir malonaus laiko!

 

Parašykite komentarą