Norėčiau pasiūlyti greito sluoksniuotos tešlos pyrago receptą, kuris yra tiesiog skanus, švelnus ir traškus. Šiam pyragui galite naudoti bet kokį jums patinkantį įdarą. Tešlą lengva paruošti, ją galima užšaldyti ir naudoti, kai prireikia. Išbandykite!
Sudedamosios dalys
Norint greitai pasigaminti sluoksniuotą tešlą, reikia:
- miltų – 3 puodeliai (stiklinė – 250 ml);
- sviestas – 200 gr;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 3 šaukšteliai;
- sausų mielių – 7 gr;
- karšto vandens – 85 ml;
- šilto pieno – 120-135 ml;
- kiaušinis – 1 vnt.
Maisto gaminimo procesas
- Vandenyje ištirpinkite sausas mieles su 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus.
- Palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių, kol susidarys „kepurė”. Maišykite.
- Miltus persijokite ant stalo ir sumaišykite su druska bei likusiu cukrumi. Sviestą susmulkinkite (arba sutarkuokite) į miltus.
- Tarkuokite rankomis arba pjaustykite peiliu, kol susidarys smulkūs trupiniai.
- Į pakilusį mielių mišinį įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
- Iš miltų trupinių suformuokite kalną ir viduryje padarykite įdubimą. Supilkite skystą mišinį.
- Užminkykite vientisą, minkštą tešlą (jei reikia, įpilkite daugiau miltų arba vandens). Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę arba celofaninį maišelį ir įdėkite į šaldytuvą 1,5-2 valandoms.
- Praėjus šiam laikui, tešlą galite naudoti. Šį kartą tokius sausainius kepiau su kondensuotu pienu. Galite kepti picas, pyragus, tortus ir kt. Tešlą reikia patepti plaktu kiaušinio tryniu ir kepti 200 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.
- Glaistui šią nuostabią greitą sluoksniuotą tešlą susukite į lakštus, padvigubinkite arba keturgubinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldiklį.
- Mėgaukitės!