Cukriniai koldūnai

Iš mielinės tešlos kepiniai visada skanūs. Siūlau kepti purias, kvapnias ir saldžias bandeles su cukrumi. Iš nurodyto kiekio ingredientų pagaminsite 20 mažų bandelių.

Sudedamosios dalys

Šiems koldūnams su cukrumi paruošti reikės:

  • miltų – 550-600 gr;
  • cukraus – 2-3 šaukštai;
  • druskos;
  • vanilinio cukraus;
  • sausų mielių – 1 valgomasis šaukštas;
  • pieno – 250 ml;
  • sviesto arba margarino – 60 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • Įdarui:
  • cukraus – 100 gr;
  • augalinis aliejus – 50 ml.
  • Tepimui:
  • kiaušinis – 1 kiaušinis.

Virimo procedūra

  1. Šiltame piene ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus, piene ištirpinkite mieles ir palikite 15 minučių. Pieno temperatūra neturi viršyti 40 laipsnių.

 

  1. Ištirpinkite sviestą. Išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, sudėkite sviestą ir viską išsukite.

 

  1. Įmaišykite pieną ir mieles.

 

  1. Pamažu suberkite miltus ir iš pradžių išminkykite tešlą dubenyje.

 

  1. Tada perkelkite ant stalo ir gerai išminkykite, kol tešla nebelips prie rankų.
  2. Dėkite tešlą į didelį dubenį, uždenkite švariu sausu rankšluosčiu arba rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje pakilti 1 valandą. Tada išminkykite tešlą ir palikite šiltai pakilti dar 30 minučių. Tešla patrigubės.
  3. Padėkite tešlą ant stalo. Aštriu peiliu nupjaukite nedideles porcijas (būsimas bandeles), likusią tešlą uždenkite rankšluosčiu, kad ji nebūtų per šviesi.

 

  1. Dabar formuokite mūsų cukraus koldūnus
  2. Iš tešlos išminkykite nedidelį gabalėlį pyrago. Pyrago paviršių patepkite aliejumi ir pabarstykite cukrumi.

 

  1. Suvyniokite nedidelį tešlos gabalėlį.

 

  1. Suvyniokite kepinį išilgai.

 

  1. Peiliu padarykite nedidelį įpjovimą ir pasukite tešlą į šoną kaip knygą.

 

  1. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite ant jos bandeles. Palikite 15-20 minučių pakilti. Kiaušinį įmaišykite šakute ir patepkite bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite cukrines bandeles 25 minutes, kol gražiai paruduos.

 

  1. Paruoštas cukrines bandeles sudėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

 

  1. Koldūnai paruošti.

 

  1. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

Parašykite komentarą