Iš mielinės tešlos kepiniai visada skanūs. Siūlau kepti purias, kvapnias ir saldžias bandeles su cukrumi. Iš nurodyto kiekio ingredientų pagaminsite 20 mažų bandelių.
Sudedamosios dalys
Šiems koldūnams su cukrumi paruošti reikės:
- miltų – 550-600 gr;
- cukraus – 2-3 šaukštai;
- druskos;
- vanilinio cukraus;
- sausų mielių – 1 valgomasis šaukštas;
- pieno – 250 ml;
- sviesto arba margarino – 60 g;
- kiaušiniai – 2 vnt.
- Įdarui:
- cukraus – 100 gr;
- augalinis aliejus – 50 ml.
- Tepimui:
- kiaušinis – 1 kiaušinis.
Virimo procedūra
- Šiltame piene ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus, piene ištirpinkite mieles ir palikite 15 minučių. Pieno temperatūra neturi viršyti 40 laipsnių.
- Ištirpinkite sviestą. Išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, sudėkite sviestą ir viską išsukite.
- Įmaišykite pieną ir mieles.
- Pamažu suberkite miltus ir iš pradžių išminkykite tešlą dubenyje.
- Tada perkelkite ant stalo ir gerai išminkykite, kol tešla nebelips prie rankų.
- Dėkite tešlą į didelį dubenį, uždenkite švariu sausu rankšluosčiu arba rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje pakilti 1 valandą. Tada išminkykite tešlą ir palikite šiltai pakilti dar 30 minučių. Tešla patrigubės.
- Padėkite tešlą ant stalo. Aštriu peiliu nupjaukite nedideles porcijas (būsimas bandeles), likusią tešlą uždenkite rankšluosčiu, kad ji nebūtų per šviesi.
- Dabar formuokite mūsų cukraus koldūnus
- Iš tešlos išminkykite nedidelį gabalėlį pyrago. Pyrago paviršių patepkite aliejumi ir pabarstykite cukrumi.
- Suvyniokite nedidelį tešlos gabalėlį.
- Suvyniokite kepinį išilgai.
- Peiliu padarykite nedidelį įpjovimą ir pasukite tešlą į šoną kaip knygą.
- Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite ant jos bandeles. Palikite 15-20 minučių pakilti. Kiaušinį įmaišykite šakute ir patepkite bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite cukrines bandeles 25 minutes, kol gražiai paruduos.
- Paruoštas cukrines bandeles sudėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.
- Koldūnai paruošti.
- Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!