Granatų sultyse troškinta vištiena Receptas


Granatų sultyse troškinta vištiena

Granatų sultyse troškinta vištiena – tai ne tik skanus, bet ir itin aromatingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Granatų sultys suteikia vištienai unikalų skonį, o kartu su prieskoniais ir daržovėmis, ši patiekalas tampa tikra skonio fiesta. 🍗🍷

Reikalingi ingredientai:

  • 1 kg vištienos (krūtinėlės arba šlaunelių)
  • 250 ml granatų sulčių
  • 1 didelis svogūnas
  • 3-4 skiltelės česnako
  • 2 morkos
  • 1 raudona paprika
  • 1 žalias pipiras
  • 3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų
  • 1 a.š. paprikos miltelių
  • 1 a.š. kmynų
  • Švieži krapai ar petražolės (patiekimo metu)

Pasiruošimas:

1. Vištienos paruošimas: Iš pradžių nusausinkite vištieną popieriniu rankšluosčiu. Jei naudojate krūtinėlę, ją galite supjaustyti į didesnius gabalus, o šlauneles palikite nesukirstas. 🙌

2. Marinuokite vištieną: Įdėkite vištieną į dubenį ir užpilkite granatų sultis. Pridėkite druską, pipirus, cukrų, paprikos miltelius ir kmynus. Gerai išmaišykite, kad vištiena būtų tolygiai padengta prieskoniais. Palikite marinuotis apie 30 minučių, geriausia – 1 valandą šaldytuve.

3. Daržovių paruošimas: Nulupkite svogūną, česnaką, morkas ir paprikas. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, morkas – plonais griežinėliais, o paprikas – juostelėmis. Česnaką galite smulkinti arba palikti visą, priklausomai nuo pageidavimų. 🧄🥕

4. Troškinimas: Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Įdėkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos. Tada pridėkite česnaką ir morkas, dar keletą minučių kepkite, kol daržovės suminkštės.

5. Vištienos pridėjimas: Į keptuvę supilkite marinuotą vištieną kartu su visomis marinato sultimis. Gerai išmaišykite, kad viskas būtų tolygiai paskirstyta. Troškinkite maždaug 20–25 minutes ant vidutinės ugnies, kol vištiena bus pilnai iškepusi. Jei reikia, galite pridėti šiek tiek vandens, kad patiekalas nebūtų per sausas.

6. Patiekite: Kai vištiena bus paruošta, patiekite ją su karštai iškeptomis bulvėmis, ryžiais arba šviežiais salotomis. Papuoškite šviežiais krapais ar petražolėmis. 🌿

Skanaus! 🥳 Vištiena granatų sultyse ne tik sužavės jūsų šeimą, bet ir paliks neišdildomą įspūdį svečiams!

Parašykite komentarą