Gintarinė svarainių uogienė


Gintarinė svarainių uogienė

Ši gintarinė svarainių uogienė yra ne tik skani, bet ir labai kvapni. Jos unikali spalva ir skonis puikiai papildys bet kurį pusryčių stalą ar desertą. Šiame recepte sužinosite, kaip paruošti šią nuostabią uogienę nuo pat pradžių!

Ingredientai:

  • 1 kg svarainių 🍏
  • 700 g cukraus 🍬
  • 1 citrina 🍋
  • 500 ml vandens 💧
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 1/4 šaukštelio muskato riešuto
  • Žiupsnelis druskos 🧂

Recepto etapas:

1. Svarainių paruošimas

Pirmiausia, nusipirkite šviežių ir prinokusių svarainių. Gerai juos nuplaukite po šaltu vandeniu. Po to, nuimkite jų odelę, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabaliukais. 🍏

2. Virdami svarainius

Gautus gabaliukus suberkite į didelį puodą. Įpilkite 500 ml vandens ir uždengę puodą virkite ant vidutinės ugnies apie 30 minučių, kol svarainiai suminkštės. 🌡️

3. Cukraus ir citrinos pridėjimas

Po 30 minučių, nuspauskite citrinos sultis ir įmaišykite kartu su 700 g cukraus. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Uogienę virkite dar apie 20–30 minučių, kol ji sutirštės. 🔥

4. Prieskonių pridėjimas

Šiuo metu galite pridėti cinamoną, muskato riešutą ir žiupsnelį druskos, kad pagerintumėte skonį. Maišykite dar kelias minutes. Uogienė turėtų turėti pudrą ir gintarinę spalvą. ✨

5. Uogienės stiklainiai

Užvirusią uogienę supilkite į dar karštus, sterilizuotus stiklainius. Uždarykite juos metaliniais dangteliais ir apvyniokite šiltu rankšluosčiu, kad lėtai atvėstų. 🌡️🧣

6. Laikymas

Palaikykite stiklainius vėsioje ir tamsioje vietoje. Ši gintarinė svarainių uogienė puikiai išsilaikys ir galėsite džiaugtis jos skoniu visą žiemą! ❄️

Baigiamieji žodžiai

Dabar jūs žinote, kaip pasigaminti nesudėtingą, bet ypatingą gintarinę svarainių uogienę. Patiekite ją su skrudinta duona, blynai arba kaip priedą prie desertų. Skanaus! 😋🥯

Parašykite komentarą