Geriausias Obuoliu Pyragas

Birių obuolių pyragas

Šis neįprastas obuolių trupinių pyragas patiks keptų obuolių gerbėjams. Jis švelnus, minkštas ir vidutiniškai saldus, o tešla labiau primena kremą nei plutą. Obuolių trupinių pyragui rekomenduoju naudoti kietus, saldžiarūgščius obuolius.

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti birių obuolių pyragą, reikės:

  • 1 puodelis* miltų;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 1 puodelis manų kruopų;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 maišelis vanilinio cukraus;
  • 1 kg obuolių;
  • 100 g sviesto;
  • papuošti migdolų skiltelėmis;
  • *250 ml stiklinė;
  • Neprideganti kepimo skardelė d=24 cm.

Geriausias Obuoliu Pyragas Metodas

  1. Sumaišykite sausus tešlos ingredientus: miltus, kepimo miltelius, cukrų, manų kruopas ir 1/2 pakelio vanilinio cukraus.
  2. Nuplaukite ir nusausinkite obuolius. Galite nulupti odelę, aš to nedarau.
  3. Obuolius pyragui sutarkuokite stambia tarka arba virtuviniu kombainu.
  4. 2/3 puodelio sausos tešlos supilkite į kepimo formą (formos neriebaluokite). Išlyginkite.
  5. Ant tešlos tolygiai paskleiskite 1/3 tarkuotų obuolių.
  6. Tada tolygiai supilkite 1 puodelį sausos tešlos. Vėl 1/3 obuolių, 2/3 puodelio tešlos, likusius obuolius ir likusią sausą tešlą. Ant pyrago viršaus pabarstykite likusią 1/2 pakelio vanilinio cukraus.
  7. Sviestą sutarkuokite ant tarkavimo lentelės ir tolygiai paskirstykite po pyrago paviršių, ypač stengdamiesi jį paskirstyti aplink pyrago formos kraštą.
  8. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių, kol apskrus. Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje ir apibarstykite migdolais. Rekomenduoju pyragą pjaustyti visiškai atvėsusį.
  9. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

Burnoje tirpstantis obuolių pyragas! Per 5 minutes + kepimas

Skaniau nei Šarlotė ir sausainiai! Pats geriausias obuolių pyragas, kokį esu bandžiusi. Pyrago skonis nuostabus, tikras – obuolių! O pats pyragas švelnus, kvapnus, su daugybe obuolių, daug skanesnis už biskvitą ir klasikinę šarlotę, ir jį lengva paruošti! Pyragas su obuoliais – tiesiog apsilaižykite pirštus!

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • kiaušiniai 3 vnt.
  • cukraus 200 g (1 puodelis)
  • grietinės 150 g (6 šaukštai)
  • augalinio aliejaus 80 ml
  • vanilinio cukraus 1 šaukštelis
  • kepimo miltelių 2 šaukšteliai
  • žiupsnelis druskos
  • miltai 250 g (2 puodeliai)
  • obuolių 4-5 vnt.

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Į dubenį įmuškite 3 kiaušinius.
  2. Įdedu nedidelį žiupsnelį druskos.
  3. Įdedu 200 g cukraus.
  4. Paimu mikserį ir plaku kiaušinius su cukrumi 2-3 minutes, kol pasidaro tokios sodrios putos.
  5. Į dubenį supilu 150 g grietinės.
  6. Išmaišau.
  7. Supilu 80 g augalinio aliejaus.
  8. Ir įdedu šaukštelį vanilės ekstrakto dėl skonio.
  9. Vanilės ekstraktą galite pakeisti vaniliniu cukrumi.
  10. Dar kartą išmaišau.
  11. Belieka tik persijoti į tešlą miltus su kepimo milteliais.
  12. Paimu 250 g miltų ir 10 g kepimo miltelių, persijoju į tešlą ir išmaišau.
  13. Ilgai maišyti nereikia – kai tik tešla taps lygi ir vientisa, ji bus paruošta. Pažiūrėkite, tokia tešlos konsistencija. Tokiu gražiu kaspinėliu ji teka žemyn nuo mentelių arba nuo šaukšto.
  14. Dabar nulupu 2 obuolius. Supjaustau mažais gabalėliais.
  15. Sudedu obuolius į tešlą ir išmaišau.
  16. Paimu kepimo indą ir patepu jį aliejumi. Mano forma yra 22 cm, galite imti ir didesnę.
  17. Perkepu tešlą į formą ir išlyginu paviršių. Paimu 2-3 obuolius, perpjaunu į 4 dalis, išpjaunu sėklas.
    • obuolius supjaustau plonais griežinėliais.
  18. Taip išdėlioju obuolius formoje.
  19. Žiūrėkite, draugai, koks grožis gaunasi – dabar obuolių pyragas labai panašus į žydinčią gėlę 🙂
  20. Dedu pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepu 60 minučių. Pateikiu apytikslę temperatūrą ir kepimo laiką. O pyrago paruošimą tikrinu mediniu iešmeliu – jei jis iš pyrago vidurio išlenda sausas, be tešlos pėdsakų – pyragas paruoštas.
  21. Obuolių pyragas pagal šį receptą gaunasi nepaprastai skanus! Labai skani minkšta tešla ir daug sultingų obuolių. Ir, žinoma, pyragas gaunasi labai gražus. Visus produktus galima įsigyti, o šis obuolių pyragas, ko gero, yra pats geriausias iš visų mano išbandytų.

 

 

Parašykite komentarą