Birių obuolių pyragas
Šis neįprastas obuolių trupinių pyragas patiks keptų obuolių gerbėjams. Jis švelnus, minkštas ir vidutiniškai saldus, o tešla labiau primena kremą nei plutą. Obuolių trupinių pyragui rekomenduoju naudoti kietus, saldžiarūgščius obuolius.
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti birių obuolių pyragą, reikės:
- 1 puodelis* miltų;
- 1 puodelis cukraus;
- 1 puodelis manų kruopų;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 maišelis vanilinio cukraus;
- 1 kg obuolių;
- 100 g sviesto;
- papuošti migdolų skiltelėmis;
- *250 ml stiklinė;
- Neprideganti kepimo skardelė d=24 cm.
Geriausias Obuoliu Pyragas Metodas
- Sumaišykite sausus tešlos ingredientus: miltus, kepimo miltelius, cukrų, manų kruopas ir 1/2 pakelio vanilinio cukraus.
- Nuplaukite ir nusausinkite obuolius. Galite nulupti odelę, aš to nedarau.
- Obuolius pyragui sutarkuokite stambia tarka arba virtuviniu kombainu.
- 2/3 puodelio sausos tešlos supilkite į kepimo formą (formos neriebaluokite). Išlyginkite.
- Ant tešlos tolygiai paskleiskite 1/3 tarkuotų obuolių.
- Tada tolygiai supilkite 1 puodelį sausos tešlos. Vėl 1/3 obuolių, 2/3 puodelio tešlos, likusius obuolius ir likusią sausą tešlą. Ant pyrago viršaus pabarstykite likusią 1/2 pakelio vanilinio cukraus.
- Sviestą sutarkuokite ant tarkavimo lentelės ir tolygiai paskirstykite po pyrago paviršių, ypač stengdamiesi jį paskirstyti aplink pyrago formos kraštą.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių, kol apskrus. Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje ir apibarstykite migdolais. Rekomenduoju pyragą pjaustyti visiškai atvėsusį.
- Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!
Burnoje tirpstantis obuolių pyragas! Per 5 minutes + kepimas
Skaniau nei Šarlotė ir sausainiai! Pats geriausias obuolių pyragas, kokį esu bandžiusi. Pyrago skonis nuostabus, tikras – obuolių! O pats pyragas švelnus, kvapnus, su daugybe obuolių, daug skanesnis už biskvitą ir klasikinę šarlotę, ir jį lengva paruošti! Pyragas su obuoliais – tiesiog apsilaižykite pirštus!
SUDEDAMOSIOS DALYS
- kiaušiniai 3 vnt.
- cukraus 200 g (1 puodelis)
- grietinės 150 g (6 šaukštai)
- augalinio aliejaus 80 ml
- vanilinio cukraus 1 šaukštelis
- kepimo miltelių 2 šaukšteliai
- žiupsnelis druskos
- miltai 250 g (2 puodeliai)
- obuolių 4-5 vnt.
Žingsnis po žingsnio receptas
- Į dubenį įmuškite 3 kiaušinius.
- Įdedu nedidelį žiupsnelį druskos.
- Įdedu 200 g cukraus.
- Paimu mikserį ir plaku kiaušinius su cukrumi 2-3 minutes, kol pasidaro tokios sodrios putos.
- Į dubenį supilu 150 g grietinės.
- Išmaišau.
- Supilu 80 g augalinio aliejaus.
- Ir įdedu šaukštelį vanilės ekstrakto dėl skonio.
- Vanilės ekstraktą galite pakeisti vaniliniu cukrumi.
- Dar kartą išmaišau.
- Belieka tik persijoti į tešlą miltus su kepimo milteliais.
- Paimu 250 g miltų ir 10 g kepimo miltelių, persijoju į tešlą ir išmaišau.
- Ilgai maišyti nereikia – kai tik tešla taps lygi ir vientisa, ji bus paruošta. Pažiūrėkite, tokia tešlos konsistencija. Tokiu gražiu kaspinėliu ji teka žemyn nuo mentelių arba nuo šaukšto.
- Dabar nulupu 2 obuolius. Supjaustau mažais gabalėliais.
- Sudedu obuolius į tešlą ir išmaišau.
- Paimu kepimo indą ir patepu jį aliejumi. Mano forma yra 22 cm, galite imti ir didesnę.
- Perkepu tešlą į formą ir išlyginu paviršių. Paimu 2-3 obuolius, perpjaunu į 4 dalis, išpjaunu sėklas.
- obuolius supjaustau plonais griežinėliais.
- Taip išdėlioju obuolius formoje.
- Žiūrėkite, draugai, koks grožis gaunasi – dabar obuolių pyragas labai panašus į žydinčią gėlę 🙂
- Dedu pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepu 60 minučių. Pateikiu apytikslę temperatūrą ir kepimo laiką. O pyrago paruošimą tikrinu mediniu iešmeliu – jei jis iš pyrago vidurio išlenda sausas, be tešlos pėdsakų – pyragas paruoštas.
- Obuolių pyragas pagal šį receptą gaunasi nepaprastai skanus! Labai skani minkšta tešla ir daug sultingų obuolių. Ir, žinoma, pyragas gaunasi labai gražus. Visus produktus galima įsigyti, o šis obuolių pyragas, ko gero, yra pats geriausias iš visų mano išbandytų.