Fryzų krabų sriuba Sudedamosios dalys
- 4 šaukštai sviesto
- 1 didelis (-iai) svogūnas (-ai)
- 500 g krevečių su kiautu
- 2 taurės baltojo vyno
- ½ litro vandens
- 3 šaukštai miltų sviesto
- 2 šaukštai konjako
- 1 puodelis vandens (maždaug 200-250 ml talpos)
- 250 ml crème fraîche
- 2 kiaušinių tryniai
- Krapai
- Laiškiniai česnakai
- Druska ir pipirai, balti, malti
Paruošimas
Darbo laikas apie 40 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 40 minučių
Bendras laikas apie 1 val. 20 min.
Išskobkite krevetes, kiautus atidėkite į šalį.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, maišydami, kol taps permatomas. Sudėkite krabų kriaukles ir toliau virkite maždaug 2 min. Tada užpilkite baltuoju vynu ir 1/2 l vandens ir troškinkite ant vidutinės ugnies 1/2 valandos, retkarčiais pamaišydami. Viską sutrinkite trintuvu ir pertrinkite per smulkų sietelį.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite miltų sviestą, supilkite konjaką ir 1 puodelį vandens. Įpilkite perkoštą skystį ir kremą. Padidinkite kaitrą ir viską užvirinkite, vieną kartą pamaišydami.
Suplakite kiaušinių trynius, nukoškite skystį nuo viryklės. Sudėkite kiaušinių trynius, krabų mėsą, krapus ir laiškinius česnakus. Pagardinkite pipirais, druska ir baltuoju vynu.
Kai kurie primygtinai reikalauja dėti truputį Vorčesteršyro padažo, aš – ne.





