Fettuccini „Alfredo“ Receptas


Fettuccini „Alfredo“ Receptas

Ingredientai

  • 300 g fettuccini makaronų
  • 100 g sviesto 🧈
  • 200 ml grietinėlės 🥛
  • 100 g tarkuoto Parmigiano-Reggiano sūrio 🧀
  • 50 g tarkuoto mozzarella sūrio 🧀
  • 1 skiltelė česnako (malta) 🧄
  • Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
  • Šviežiai tarkuotas pipirmėtis ar petražolės, papuošimui 🌿

Paruošimo eiga

1. Makaronų virimas

Pirmiausia, dideliame puode, užvirinkite vandenį su šiek tiek druskos. Įpilkite fettuccini makaronus ir virkite juos pagal instrukcijas ant pakuotės, paprastai apie 8-10 minučių, kol jie taps al dente. 🕒

Po to, kai makaronai išvirs, nusausinkite juos, tačiau palikite šiek tiek vandens, kuris gali prireikti padažui. 🌊

2. Padažo gaminimas

Kai makaronai virti, paimkite didelį keptuvę ir ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. 🥘 Į sviestą įdėkite maltą česnaką ir kepkite jį 1-2 minutes, kol jis taps auksinės spalvos ir pradės skleisti malonų aromatą.

Tada supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Virkite padažą apie 5 minutes, kol jis šiek tiek sutirštės. 🌟

3. Sūrio įmaišymas

Į padažą įmaišykite tarkuotą Parmigiano-Reggiano ir mozzarella sūrius. Laikykite maišydami, kol sūriai visiškai ištirps ir padažas taps kreminis. 🧀 Jei padažas per tirštas, galite įpilti šiek tiek likusio vandens nuo makaronų.

4. Susijungimas

Kai padažas paruoštas, į jį įdėkite virtus fettuccini makaronus ir gerai išmaišykite, kad visi makaronai būtų gerai padengti padažu. Pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį. 🌶️

5. Patiekiame

Patiekite fettuccini „Alfredo“ karštus, purkšdami ant jų šviežių žolelių, tokių kaip pipirmėtė ar petražolės. Papuoškite papildomu sūriu, jei pageidaujate. 🍽️

Patarimai

  • Norėdami pasigaminti skanesnį padažą, galite pridėti šiek tiek citrinos sulčių ir žievelės, kad suteiktumėte gaivumo. 🍋
  • Jei norite, galite prie fettuccini „Alfredo“ pridėti vištienos, krevečių arba daržovių, kad patiekalas būtų pilnesnis ir maistingesnis. 🍤🥦

Skanaus! 🍝

Parašykite komentarą