Ingredientai:
- 5 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 150 g miltų
- 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 200 g sviesto
- 200 g cukraus (kremui)
- 4 kiaušinių tryniai (kremui)
- 100 g tamsios šokolado (kremui)
- 1/2 puodelio vandens (karamelės paruošimui)
- 150 g cukraus (karamelės paruošimui)
Paruošimo eiga:
1. Kiaušinių plakinys 🥚
Pirmiausia, atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus suplakite iki standžių putų, o trynius išplakite su 150 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
2. Tešlos ruošimas 🍰
Į trynių masę švelniai supilkite kepimo miltelius ir miltus, kruopščiai sumaišydami. Galiausiai, labai švelniai įmaišykite baltymų putas, kad tešla nenukristų.
3. Kepimas 🔥
Tešlą padalinkite į 5 dalis (galite naudoti formą, kad būtų lygiai) ir kiekvieną dalį iškepkite atskirai 180°C orkaitėje apie 8-10 minučių. Iškepusius biskvitus palikite atvėsti.
4. Kremo paruošimas 🍮
Į prikaistuvį įdėkite sviestą ir leiskite jam ištirpti. Tuo tarpu, kiaušinių trynius išplakite su 200 g cukraus iki purios masės. Į tirpstantį sviestą pamažu įmaišykite trynius, deginkite ant mažos ugnies, nuolat maišydami. Pridėti šokoladą ir leiskite jam ištirpti. Atvėsinkite.
5. Pyrago surinkimas 🎂
Ant pirmo bisquit’o tepkite kremą, tada uždėkite kitą biskvitą, ir vėl tepkite kremą. Kartokite procesą, kol sunaudosite visus biskvitus. Paskutinį biskvitą palikite atidengtą.
6. Karamelė 🍬
Pasigaminkite karamelę: į puodą supilkite 150 g cukraus ir 1/2 puodelio vandens. Virkite, kol cukrus visiškai ištirps ir įgis auksinę spalvą. Prieš atvėsinant, greitai užpilkite karamelę ant viršutinio biskvito, kad sukurtumėte skanų ir blizgantį paviršių.
7. Patiekimas 🍽
Palikite pyragą atvėsti ir sustingti šaldytuve mažiausiai 2 valandas. Norėdami patiekti, supjaustykite gražiais gabaliukais. Skanaus! 🌟