Dobošo pyragas Receptas


Ingredientai:

  • 5 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus (kremui)
  • 4 kiaušinių tryniai (kremui)
  • 100 g tamsios šokolado (kremui)
  • 1/2 puodelio vandens (karamelės paruošimui)
  • 150 g cukraus (karamelės paruošimui)

Paruošimo eiga:

1. Kiaušinių plakinys 🥚
Pirmiausia, atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus suplakite iki standžių putų, o trynius išplakite su 150 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.

2. Tešlos ruošimas 🍰
Į trynių masę švelniai supilkite kepimo miltelius ir miltus, kruopščiai sumaišydami. Galiausiai, labai švelniai įmaišykite baltymų putas, kad tešla nenukristų.

3. Kepimas 🔥
Tešlą padalinkite į 5 dalis (galite naudoti formą, kad būtų lygiai) ir kiekvieną dalį iškepkite atskirai 180°C orkaitėje apie 8-10 minučių. Iškepusius biskvitus palikite atvėsti.

4. Kremo paruošimas 🍮
Į prikaistuvį įdėkite sviestą ir leiskite jam ištirpti. Tuo tarpu, kiaušinių trynius išplakite su 200 g cukraus iki purios masės. Į tirpstantį sviestą pamažu įmaišykite trynius, deginkite ant mažos ugnies, nuolat maišydami. Pridėti šokoladą ir leiskite jam ištirpti. Atvėsinkite.

5. Pyrago surinkimas 🎂
Ant pirmo bisquit’o tepkite kremą, tada uždėkite kitą biskvitą, ir vėl tepkite kremą. Kartokite procesą, kol sunaudosite visus biskvitus. Paskutinį biskvitą palikite atidengtą.

6. Karamelė 🍬
Pasigaminkite karamelę: į puodą supilkite 150 g cukraus ir 1/2 puodelio vandens. Virkite, kol cukrus visiškai ištirps ir įgis auksinę spalvą. Prieš atvėsinant, greitai užpilkite karamelę ant viršutinio biskvito, kad sukurtumėte skanų ir blizgantį paviršių.

7. Patiekimas 🍽
Palikite pyragą atvėsti ir sustingti šaldytuve mažiausiai 2 valandas. Norėdami patiekti, supjaustykite gražiais gabaliukais. Skanaus! 🌟

Parašykite komentarą