Naminis konjakas yra malonaus skonio, su ryškiomis riešutų natomis ir šiek tiek aitriu imbiero poskoniu. Jį galima greitai ir lengvai pagaminti iš turimų ingredientų.
Produktai Degtinės tinktūra Naminis konjakas
Degtinė – 1 l
Migdolai – 12 vnt.
Džiovintos slyvos be kauliukų – 10 vnt.
Ąžuolo žievė (džiovinta, „vaistinė”) – 2 šaukštai.
Šviežia imbiero šaknis – 2 šaukštai susmulkintos šaknies arba 5 dideli žiedai.
Cukrus (nebūtina) – 1 šaukštelis.
Vaizdo įrašas receptasVodkos tinktūra „Naminis brendis
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasNastoyka su degtine „Naminis konjakas
Recepto gaminimo nuotraukos: „Naminė brendžio” degtinės tinktūra – 1 žingsnis
Norėdami paruošti tinktūrą, paruoškite stiklinį indelį. Migdolus supjaustykite pusiau, džiovintas slyvas nuplaukite, imbiero šaknį supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais.
Sudėkite visus ingredientus, išskyrus cukrų, į stiklainį.
Recepto nuotrauka: Degtinės tinktūra „Naminis brendis” – 2 žingsnis
Supilkite degtinę.
Recepto gaminimo nuotraukos: Degtinė „Naminis brendis” – žingsnis Nr. 3.
Padėkite tamsioje vėsioje vietoje savaitei.
Recepto gaminimo nuotraukos: Degtinė „Naminis brendis” – žingsnis Nr. 4.
Po savaitės paragaukite tinktūros, jei norite, įberkite cukraus, suplakite ir padėkite tamsioje vietoje dar vienai savaitei.
Recepto paruošimo nuotrauka: Degtinės tinktūra „Naminis brendis” – žingsnis Nr. 5
Tinktūrą nuo stambių dalelių pertrinkite per sietelį. Geresniam filtravimui paimkite piltuvėlį, įdėkite į jį 2 medvilninius diskelius ir filtruokite tinktūrą (ši procedūra užtruks).
Recepto nuotrauka: „Naminio konjako” degtinės tinktūra – 6 žingsnis
„Naminio konjako” tinktūra paruošta.