grikiu kose su mesa

Grikių mėsos kukuliai kreminiame pomidorų padaže

Šiam receptui mane įkvėpė Julija. Jos spektaklyje išbandžiusi įdarytas paprikas, nusprendžiau pagaminti tokius mėsos kukulius.

Ingredientai

  • maltos mėsos (bet kokios) – 500 g
  • verdančiu vandeniu nuplikytų grikių – nepilnos stiklinės
  • svogūno – 1 galvutė
  • morkos – 1 vnt.
  • druskos ir prieskonių pagal skonį
  • trynys – 2 vnt.
  • grietinėlės – 15% -400 ml
  • krapų – 1 ryšulėlis
  • pomidorų padažas (aš naudojau satsebeli) -1 valgomasis šaukštas.
  • suneli apynių pagal skonį
  • kalendros pagal skonį

RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas ir lengvai pakepinkite pasūdytame aliejuje, atvėsinkite. Paimkite maltą mėsą, sudėkite verdančiu vandeniu užplikytus grikius, pakepinkite, trynius ir gerai išmaišykite, įberkite druskos, pipirų, galite įdėti smulkiai supjaustytų krapų
  2. suformuokite mėsos kukuliukus, sudėkite į formą, ant viršaus pagal skonį pabarstykite suneli apynių ir kalendrų, padarykite padažą, grietinėlę sumaišykite su pomidorų padažu, padažą pagal skonį pasūdykite ir užpilkite juo mūsų mėsos kukuliukus, pašaukite į orkaitę 30-40 min. 250 t. temperatūroje
  3. Gero apetito…

Parašykite komentarą