Cinamoninės bandelės su sūrio kremu 🍥
Ingredientai:
- Bandelėms:
- 500 g kvietinių miltų
- 75 g cukraus
- 1 pakelis sausų mielių (7 g)
- 1/2 arb. šaukštelio druskos
- 250 ml pieno (šiltas)
- 75 g sviesto (ištirpinto)
- 2 dideli kiaušiniai
- 2 arb. šaukštai cinamono
- 50 g rudojo cukraus
- Sūrio kremui:
- 200 g kreminio sūrio (pvz., Philadelphia)
- 50 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
- 100 g cukraus pudros
- 1 arb. šaukštelis vanilės ekstrakto
Paruošimo etapas:
- Bandelės:
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, sausas mieles ir druską.
- Atidėkite dvi šaukštus miltų pabarstymui vėliau.
- Į centrą įdėkite šiltą pieną, ištirpintą sviestą ir kiaušinius. Lengvai išmaišykite, kol suformuosite tešlą.
- Uždenkite dubenį su šluoste ir palikite pakilti šiltoje vietoje apie 1 valandą, kol padvigubės.
- Įdaras:
- Pasibaigus pakilimo laikui, ant darbo paviršiaus pabarstykite šiek tiek miltų.
- Tešlą iškočiokite į stačiakampį (1 cm storio).
- Apibarstykite cinamonu ir ruduoju cukrumi ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių.
- Užlenkite šonus ir suformuokite ritinėlį. Supjaustykite mažais gabalėliais (apie 3-4 cm).
- Sudėkite bandeles į kepimo formą su sviestu ir palikite dar 30 minučių pakilti.
- Kepimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
- Kepkite bandeles apie 25-30 minučių, kol jos taps auksinės spalvos.
- Sūrio kremas:
- Viename dubenyje sumaišykite kremą sūrį, minkštą sviestą, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą. Pasukite iki kreminės konsistencijos.
- Baigimas:
- Leiskite bandelėms šiek tiek atvėsti, tada užtepkite sūrio kremą ant kiekvienos bandelės.
- Patiekite šiltas ir mėgaukitės savo skaniu desertu! 🥯❤️
Patarimai:
- Bandelės puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek kaip užkandis prie kavos.
- Galite pridėti riešutų ar džiovintų vaisių prie cinamono įdaro, kad suteiktumėte papildomą skonį.
Skanaus! 🎉